Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αυξάνεται η ένταση στο Κασμίρ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν, πτέραρχος Σοχάιλ Αμάν, είπε χτες ότι «είναι καλύτερα η Ινδία να φανεί εγκρατής», αποδοκιμάζοντας τις επιθέσεις που η χώρα του αποδίδει σε ινδικές δυνάμεις, τις τελευταίες μέρες, στο Κασμίρ. Ολο το τελευταίο τρίμηνο, στη διαφιλονικούμενη αυτή περιοχή έχουν αναζωπυρωθεί οι ανταλλαγές πυρών και οι επιθέσεις σε περιοχές που κάθε πλευρά θεωρεί έδρες αυτονομιστών. Στα περιστατικά έχουν σκοτωθεί 10 άμαχοι και 3 Πακιστανοί στρατιώτες, ενώ οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποια παραβίασε πρώτη τη συμφωνία εκεχειρίας του 2003.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν, ναύαρχος Μουχάμαντ Ζακαουλάχ, ανέφερε ότι ινδικό υποβρύχιο παραβίασε πρόσφατα τα χωρικά ύδατα του Πακιστάν μιλώντας για «ασυνήθιστο περιστατικό», συμπληρώνοντας ότι «το Πακιστάν θα απαντήσει όποτε η Ινδία κάνει κάτι σαν αυτό».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ