Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Επισκέψεις κλιμακίων του ΚΚΕ σε σχολεία που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα

Από την επίσκεψη σε σχολείο της Νέας Ιωνίας
Από την επίσκεψη σε σχολείο της Νέας Ιωνίας
Επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο του χωριού Σέσκλο Μαγνησίας, όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αρνήθηκε την ένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία 33 προσφυγόπουλων από τη Συρία, τα οποία αυτήν τη στιγμή φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ, και στα 3ο - 9ο δημοτικά σχολεία που αναμένεται να φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα, πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΤΟ Βόλου του ΚΚΕ με τον Κώστα Στεργίου, βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος.

Στο Σέσκλο, ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου Γεράσιμο Τσιμπλούλη, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά όλο το ιστορικό της υπόθεσης κι ακολούθως συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας. Στη Νέα Ιωνία, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε με γονείς και κηδεμόνες μαθητών που περίμεναν έξω από το σχολείο. Για ακόμη μια φορά, φάνηκαν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των γονιών, πάνω στις οποίες μπορούν να αναπτυχθούν ξενοφοβικές αντιλήψεις, αν και οι γονείς στην πλειοψηφία τους αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ανοίξουν την αγκαλιά τους στα προσφυγόπουλα.

Στη συνάντηση με τον διευθυντή του 9ου δημοτικού σχολείου, Γ. Βαλή, οι εκπρόσωποι του Κόμματος σημείωσαν ότι το ΚΚΕ καλωσορίζει την απόφαση των εκπαιδευτικών του σχολείου να δεχθούν τη φιλοξενία των προσφυγόπουλων, επισημαίνοντας την ανάγκη της ανάδειξης των αιτιών που γεννούν το πρόβλημα, αλλά και της αντιμετώπισης με όλους τους τρόπους της καλλιέργειας του ρατσιστικού δηλητηρίου σε γονείς. Ο διευθυντής του σχολείου, από την πλευρά του, ζήτησε τη στήριξη του σχολείου από το κράτος σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής, για να μπορέσει να φιλοξενήσει τα προσφυγόπουλα και αυτά να μπορέσουν να κερδίσουν μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην οποία θα ενταχθούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ