Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Προετοιμάζουν τις απεργιακές μάχες στις 24 Νοέμβρη και 8 Δεκέμβρη

Καλούν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για άμεση αγωνιστική απάντηση, κόντρα στον εφησυχασμό που επιδιώκει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση

Απάντηση με απεργιακό ξεσηκωμό, κόντρα στην εργασιακή σκλαβιά και την παραπέρα γενίκευση της «ευελιξίας» που προωθούν κυβέρνηση - κεφάλαιο - κουαρτέτο
Απάντηση με απεργιακό ξεσηκωμό, κόντρα στην εργασιακή σκλαβιά και την παραπέρα γενίκευση της «ευελιξίας» που προωθούν κυβέρνηση - κεφάλαιο - κουαρτέτο
Πρόγραμμα δράσης και πρωτοβουλιών για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη σχεδιάζουν και υλοποιούν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Με εξορμήσεις, συσκέψεις, συνελεύσεις και άλλες παρεμβάσεις, σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα απευθύνουν στους εργαζόμενους κάλεσμα να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία των απεργιών.

Κόντρα στην τακτική του εφησυχασμού και της «σιγής ασυρμάτου» που φαίνεται πως έχει επιλέξει η κυβέρνηση την ώρα που μεθοδεύει μαζί με το κουαρτέτο τα νέα αντεργατικά μέτρα, οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για άμεση αγωνιστική απάντηση, τους καλούν να δώσουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις χαρακτήρα μαχητικής απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική και κλιμάκωσης της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα, τόσο στην απεργία στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη, όσο και στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Στις 24 Νοέμβρη, εξάλλου, απεργούν και οι ναυτεργάτες, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Σε ό,τι αφορά στην απεργία στο Δημόσιο, στις 24/11, στην Πάτρα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στο Ηράκλειο, σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Λιονταριών έχει καλέσει το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ. Στο Αγρίνιο, μετά από σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ, αποφασίστηκε απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., στο Δημαρχείο.

Στη Λαμία, απεργιακή συγκέντρωση στις 8 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πάρκου, αποφάσισαν σωματεία της Φθιώτιδας, σε κοινή σύσκεψη που έκαναν το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, την Τετάρτη 23/11, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου. Παράλληλα σχεδιάζει εκδήλωση συμπαράστασης για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο «Εσπερίδες» που ζουν τους τελευταίους μήνες στην ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας τους, μετά την καταστροφή του εργοστασίου από πυρκαγιά στις 31/8.

Σύσκεψη προετοιμασίας στην Πάτρα

Στη σημασία της απεργίας στο Δημόσιο στις 24/11 και της πανεργατικής απεργίας στις 8/12, καθώς και στην έγκαιρη προετοιμασία και σχεδιασμό για την επιτυχία τους, αναφέρθηκε ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, στη σύσκεψη που οργάνωσε την Τρίτη η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ.

Η περίοδος στην οποία γίνονται οι απεργίες, σημείωσε, χαρακτηρίζεται από την ένταση της αντεργατικής επίθεσης με τη δεύτερη «αξιολόγηση» και τα επικείμενα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η απεργία πρέπει να δώσει απάντηση σε αυτήν την επίθεση. Επεσήμανε πως για την επιτυχία της απαιτείται σχεδιασμός ανά κλάδο, αλλά και ότι και η μάχη αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανασύνταξη του κινήματος, για τη συσπείρωση δυνάμεων και την ενίσχυση της γραμμής της ταξικής πάλης.

Στις ερωτήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στις ευθύνες των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και συγκεκριμένα στο σχεδιασμό τους, προκειμένου να μην υπάρξει ενιαία απεργιακή απάντηση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στη σύσκεψη έγιναν τοποθετήσεις από το χώρο της Υγείας, της εκπαίδευσης, των ΟΤΑ, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και από το σωματείο συνταξιούχων στο Δημόσιο. Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στο σχεδιασμό μπροστά στην απεργία, στο πώς θα γίνουν εξειδικευμένες παρεμβάσεις και δράσεις με βάση την εμπειρία και τα προβλήματα του κάθε κλάδου.

ΠΑΣΕΒΕ: Στις 8 Δεκέμβρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας και βγαίνουμε στο δρόμο!

Σε συμμετοχή στην απεργία στις 8/12, με κλείσιμο των καταστημάτων τους και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, έχει καλέσει τους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ.

«Στις 8 Δεκέμβρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Βγαίνουμε στο δρόμο! Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί όλα τα σωματεία και τις τοπικές ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων της Αττικής να πάρουν αποφάσεις για την απεργία στα Διοικητικά τους Συμβούλια, να οργανώσουν εξορμήσεις και περιοδείες στους κλάδους και τις γειτονιές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ