Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ποίηση ως έμπνευση

Η So7 (Δημήτρης Κουρούμπαλης και Φρόσω Κορρού) επιστρέφει στο Θέατρο Ιλίσια «Βολανάκης» για να συνεργαστεί με την ποιήτρια Παναγιώτα Παρασκευοπούλου και τον συνθέτη Κώστα Ξενόπουλο, στη νέα παραγωγή του θεάτρου με τίτλο «Εκτός Ορίων».

Ενα οπτικοακουστικό θέαμα με άξονα την ομορφιά της ζωής. Η τρισδιάστατη τεχνολογία videomapping συνδυάζεται με τις μοναδικές χορογραφίες που χαρακτηρίζουν τις παραστάσεις της So7, για να δώσουν ζωή σε κείμενα που όλοι γνωρίζουμε, αλλά ποτέ δεν έχουμε ακούσει στο θέατρο. Μια σκηνική σύνθεση για την ομορφιά και τη δύναμη της ζωής σε κείμενα των: Κάλβου, Μαγιακόφσκι, Μακρίδη, Μπόρχες, Πάουντ, Πόε, Πρεβέρ, Σαχτούρη, Σεφέρη, Λαπαθιώτη, Παρασκευοπούλου, Χάινε, Χικμέτ, Ρίτσου, Σακελλάριου, Σινόπουλου, Σοφοκλή, Ελύτη, Καβάφη, Καρυωτάκη, Λαπαθιώτη, Λειβαδίτη, κ.ά. Κάθε λέξη που ακούγεται στην παράσταση προέρχεται κι από κάποιο ποίημα που ζωντανεύει με εργαλείο την τελετουργία της ίδιας της ζωής. Το μαγικό θεατρικό περιβάλλον δημιουργείται από τρισδιάστατες προβολές με την τεχνολογία videomapping.

Σκηνοθεσία: So7(Δημήτρης Κουρούμπαλης, Φρόσω Κορρού). Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού. Δραματουργία: Δημήτρης Κουρούμπαλης. Μεταφράσεις - Λογοτεχνική συνεργασία: Γιώργος Μπλάνας. Μουσική - Σχεδιασμός ήχων: Κώστας Ξενόπουλος. Εικονικό περιβάλλον - Projection Mapping: Στάθης Μήτσιος. Κοστούμια: Δομινίκη Βασιαγεώργη. Παίζουν: Αγοραστή Αρβανίτη, Λάζαρος Βαρτάνης, Ηλέκτρα Καρτάνου, Μαρία Κωνσταντά, Χρήστος Τσαβλίδης, Σταύρος Τσουμάνης. Παραστάσεις: Εως 30/1, κάθε Δευτέρα και Τρίτη 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ