Σάββατο 22 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ψήφισμα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

Καταψήφισε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Απόφαση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης, μετά από ψήφισμα που κατέθεσε σε αυτό, την Πέμπτη 20 Οκτώβρη, η δημοτική αρχή της πόλης. Το ψήφισμα καταδικάζει την τακτική των εκβιασμών και των απειλών από τις τράπεζες, καθώς και τη νομική θωράκιση του αντιλαϊκού οπλοστασίου που παρέχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η δημοτική αρχή, μέσω του ψηφίσματος, ανέδειξε την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να διασφαλίσει τα κέρδη των τραπεζών και των μεγαλομετόχων τους, μέσω μάλιστα των νέων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τα δάνεια της Ευρωζώνης, τα οποία φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού.

Στο ψήφισμα τονίζεται, επίσης, πως οι εξαγγελίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κάτω απ' το βάρος του κύματος των πλειστηριασμών, για κατάθεση νομοθετικής παρέμβασης σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, αποτελεί «στάχτη στα μάτια». Και αυτό γιατί, ακόμη κι αν υπάρξει τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, θα έχει ημερομηνία λήξης και θα είναι με τις αυστηρές προϋποθέσεις και τους όρους που τέθηκαν και για τα χρέη προς τις τράπεζες, οι οποίοι ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για τον πλειστηριασμό λαϊκών κατοικιών.

Στο ψήφισμα αναφέρθηκε και το ζήτημα των κατασχέσεων, καθώς η συγκυβέρνηση αναγκάζει τους δήμους να λειτουργούν ως φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και να προχωρούν σε κατασχέσεις, προκειμένου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εσόδων, αφού η κρατική επιχορήγηση δίνεται με μεγάλες μειώσεις και στόχος είναι η κατάργησή της.

Επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος Πετρούπολης, με επιστολή του προς την οικονομική υπηρεσία του δήμου, την καλεί να μη βεβαιώσει καμία οφειλή στην εφορία και να μην προβεί σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων, πράξη κατάσχεσης εις βάρος της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) και καμία κατάσχεση εις χείρας τρίτου.

Η δημοτική αρχή τόνισε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον, με μέτρα και πρωτοβουλίες ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών και διασφάλισης των εσόδων του δήμου από αυτούς που πραγματικά χρωστάνε και οφείλουν να πληρώσουν, από αυτούς που έχουν και όχι από αυτούς που δεν έχουν και που ως δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να τους συνδράμει, για να σταθούν στη ζωή όρθιοι και να παλέψουν.

Φυσικά, οι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν αμέσως να δικαιολογήσουν την αρνητική τους ψήφο. Αφού έριξαν τις ευθύνες αποκλειστικά στις τράπεζες, έπλεξαν εγκώμιο στην κυβέρνηση, προσπαθώντας να πείσουν το συμβούλιο για την ευαισθησία και τις παρεμβάσεις της, οι οποίες τάσσονται δήθεν υπέρ των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων.

Απάντηση, βέβαια, έδωσε η Διοίκηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αν η κυβέρνηση είχε πραγματική ευαισθησία, θα καταργούσε τη νομοθεσία και το αντιδραστικό πλαίσιο που διέπει τους ΟΤΑ σε σχέση με τις κατασχέσεις. Δήλωσε, επίσης, πως θα σταθεί στο πλευρό των ταξικών σωματείων και φορέων με οποιοδήποτε τρόπο, προκειμένου να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ