Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Koμβικό σημείο για «αιώνιους», με περιθώρια ο ΠΑΟΚ

Σε κομβικό σημείο φθάνει σήμερα η φάση των ομίλων στο Europa League με τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής, που ειδικά για τις τρεις ελληνικές ομάδες αναμένεται να καθορίσει πολλά για τη συνέχειά τους στη διοργάνωση. Από την τριάδα με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, με τον πρώτο σε δεινότερη θέση (χωρίς βαθμό) ενώ σε σαφώς πιο άνετη θέση φαντάζει ο ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Για βαθμούς και... σταθερότητα

Με την εντός έδρας ήττα από τον ΑΠΟΕΛ τη 2η αγωνιστική να χαραμίζει ουσιαστικά την καλή πρεμιέρα (νίκη επί της Γιουνγκ Μπόις εκτός), ο Ολυμπιακός στο δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του στο Φάληρο, αυτή τη φορά κόντρα στην Αστάνα, δεν έχει περιθώρια απωλειών. Κόντρα στο θεωρητικά έναν απ' τους δύο πιο αδύναμους κρίκους του ομίλου (ο άλλος η Γιουνγκ Μπόις) οι δύο νίκες (εντός - εκτός) θεωρούνται μονόδρομος για τους «ερυθρόλευκους» προκειμένου να αγκαλιάσουν την πρόκριση αλλά και να παραμείνουν στο κυνήγι της πρωτιάς. Από το στραπάτσο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στην ομάδα έχουν αλλάξει αρκετά όσον αφορά την εικόνα και κυρίως την ψυχολογία καθώς έχουν μεσολαβήσει οι επιτυχίες κόντρα σε ΑΕΚ και Πανιώνιο. Οπως είπε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Πάουλο Μπέντο, επιδίωξη είναι η συνέχεια των επιτυχιών προκειμένου να πιστοποιηθεί η σταθερότητα της ομάδας. Μιλώντας για την αντίπαλο, την χαρακτήρισε σοβαρή ομάδα με θετικές εμφανίσεις στην Ευρώπη, εστιάζοντας μάλιστα στις περσινές εντός έδρας νίκες στην ίδια διοργάνωση με σπουδαίους αντιπάλους (έμεινε αήττητη απέναντι σε Μπενφίκα, Γαλατά, Ατλέτικο Μαδρίτης). Οσον αφορά την αποστολή, έκπληξη θεωρείται η απουσία του Μάρτινς (τον άφησε εκτός ο Μπέντο) ενώ θα απουσιάσει και ο Ντε Λα Μπέγια κυρίως για λόγους προφύλαξης ενόψει ΠΑΟΚ. Αντίθετα, επιστρέφει ο Καρντόσο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χωρίς περιθώρια στο Βέλγιο

Αν οι δύο ήττες μέχρι τώρα (με Αγιαξ εντός, Θέλτα εκτός) καθιστούσαν το παιχνίδι με τη Σταντάρ στο Βέλγιο κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό, γίνεται κρισιμότερο πλέον μετά την εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη που έριξε την ομάδα από το ρετιρέ του πρωταθλήματος. Πλέον στην αναμέτρηση στο Βέλγιο εκτός της ευρωπαϊκής συνέχειας του «τριφυλλιού» διακυβεύονται και πολλά άλλα ζητήματα αφού το σίγουρο είναι πως μια νέα αποτυχία θα ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου». Για μαχητικότητα και διάθεση από τους παίκτες του έκανε λόγο ο Αντρέα Στραματσιόνι, που δεν δίστασε μάλιστα να απειλήσει με ...εξέδρα όποιον δεν μπορεί να δείξει τέτοια στοιχεία. Οπως μάλιστα εξήγησε προς τους ίδιους, δέχεται μια κακή εμφάνιση, όχι όμως και τη μη προσπάθεια. Οσο για τη σημερινή αναμέτρηση, ο Ιταλός την χαρακτήρισε δύσκολη κόντρα σε ένα αξιόλογο και επικίνδυνο σύνολο με υψηλούς στόχους. Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Γουακάσο (όπως και οι κομμένοι από τον Ιταλό Μαρινάκης, Χουχούμης), ωστόσο συμπεριλήφθηκε ο Ιμπάρμπο παρά τις ενοχλήσεις που ένιωθε τις προηγούμενες μέρες.

ΠΑΟΚ: Στόχος η παραμονή στην κορυφή

Προσοχή και συγκέντρωση ζήτησε ο προπονητής του «Δικεφάλου», Βλάνταν Ιβιτς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που, όπως είπε, ψάχνει να δείξει κάτι διαφορετικό μετά την ήττα από τη Φιορεντίνα (5-1) και να ξαναμπεί στο κυνήγι της πρόκρισης. Από την αποστολή θα απουσιάσουν οι τραυματίες Τζαβέλλας και Πέλκας. Η παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας (με ή χωρίς τη συγκάτοικό του Φιορεντίνα) είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ μπροστά στην αναμέτρηση με την Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν. Κάτι που για τους «ασπρόμαυρους» μεταφράζεται σε νίκη σήμερα που θα τους διατηρήσει στα ψηλά όσον αφορά την Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα τους στείλει στο Φάληρο και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με ψυχολογική ανάταση. Η επικράτηση στο πρόσφατο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή επανέφερε το καλό κλίμα στην ομάδα (μετά τις δύο ισοπαλίες με Βέροια και Ξάνθη) και η συνέχεια στις επιτυχίες είναι το ζητούμενο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κληρώσεις για όλα τα γούστα(2018-08-07 00:00:00.0)
Για ψηλά ο Ολυμπιακός... καίγονται ΠΑΟΚ, ΠΑΟ(2016-11-03 00:00:00.0)
Δοκιμασίες για τα φαβορί(2016-09-17 00:00:00.0)
Ψάχνοντας την καλή αρχή(2016-09-15 00:00:00.0)
Στο παιχνίδι της πρόκρισης ο ΑΠΟΕΛ(2016-07-29 00:00:00.0)
Βατή κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες(2014-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ