Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Ψάχνοντας την καλή αρχή

Με τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να κάνουν ποδαρικό στις έδρες τους και τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στην Ελβετία γίνεται η πρεμιέρα στο Europa League στις υποχρεώσεις τους για τη φάση των ομίλων. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Αγιαξ, ενώ ο ΠΑΟΚ αρχίζει με τα δύσκολα του ομίλου του υποδεχόμενος τη Φιορεντίνα. Αν και φιλοξενούμενος, ο Ολυμπιακός έχει το ρόλο του φαβορί απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Να αποδείξει το ρόλο του

Με τον αέρα της επιβλητικής νίκης επί της Βέροιας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που βελτίωσε ακόμη περισσότερο το κλίμα στην ομάδα και αισιοδοξία για το στόχο της καλής αρχής, οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις. Με βάση την ποιότητα των δύο αντιπάλων η ελληνική ομάδα είναι το φαβορί, ωστόσο θα πρέπει να το αποδείξει αυτό και εντός γηπέδου. Για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο, ανεξαρτήτως τίτλων και προγνωστικών, μια ευρωπαϊκή πρεμιέρα κρύβει πάντα παγίδες, τις οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να αποφύγουν οι παίκτες του. Ο Πορτογάλος δεν φανέρωσε τα χαρτιά του, εντούτοις σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στην ομάδα, με πιθανό το ξεκίνημα του Φορτούνη, ενώ μια θέση παίζεται ανάμεσα στους Μαρίν και Καμπιάσο. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Σιόβας και Ομάρ (ανέτοιμοι έπειτα από τραυματισμό).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ανεβασμένος για το καλό ποδαρικό

Εχοντας το ρόλο του οικοδεσπότη στην επιστροφή του στους ομίλους του θεσμού και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Αγιαξ, με τον οποίο τον συνδέουν αρκετά (τελικός Γουέμπλεϊ 1971, ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ 1996), ο Παναθηναϊκός έχει στόχο το καλό ποδαρικό. Με ανεβασμένη ψυχολογία από τις καλές εμφανίσεις μέχρι τώρα σε Ευρώπη και Ελλάδα αλλά και προσγειωμένοι, έχοντας πάρει μάθημα από το πάθημα του ΠΑΟΚ (αποκλείστηκε από την ολλανδική ομάδα), οι «πράσινοι» θα ριχτούν στο σημερινό αγώνα. Ο τεχνικός της ομάδας, Αντρέα Στραματσιόνι, μιλώντας για το παιχνίδι δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, επισημαίνοντας πως η ομάδα του είναι υποχρεωμένη να παίξει επιθετικά, ενώ χαρακτήρισε σπουδαία ομάδα τον Αγιαξ παρά τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, τον Ιταλό δεν έδειξε να τον προβληματίζει το γεγονός ότι τρεις σημαντικοί παίκτες του «τριφυλλιού», οι Ιμπάρμπο (ενοχλήσεις στο γόνατο), Λεντέσμα (στομαχικές διαταραχές) και Τελάντερ (ίωση), είναι αμφίβολοι, καθώς, όπως είπε, η ομάδα διαθέτει αρκετές λύσεις ώστε να αναπληρώσει τα κενά.

ΠΑΟΚ: Πρεμιέρα στα δύσκολα

Κόντρα στο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου του αλλά και τη δυσμενή παράδοση που έχει απέναντι στις ιταλικές ομάδες (11 ήττες, 1 νίκη σε 12 ματς), ο ΠΑΟΚ κάνει στην Τούμπα την πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στον όμιλο έχοντας για φέτος ανεβασμένο τον πήχη των προσδοκιών. Μάλιστα, ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Βλάνταν Ιβιτς, δεν έκρυψε τα λόγια του, οριοθετώντας τους στόχους της ομάδας ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη θέση, δηλαδή την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Μιλώντας για τους «Βιόλα» ο προπονητής του ΠΑΟΚ τους χαρακτήρισε μια από τις σημαντικές δυνάμεις του ιταλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, όπως είπε, αυτό δεν αλλάζει κάτι στα πλάνα της ομάδας του, που θα παίξει για τη νίκη. Οπως είπε, περιμένει να δει τους παίκτες του το επόμενο διάστημα να ανεβάζουν κι άλλο ρυθμούς, ενώ εστίασε και στο γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν τραυματισμοί και απουσίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ