Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το αγόρι με τη βαλίτσα» στη Μονή Λαζαριστών

«Το αγόρι με τη βαλίτσα», του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μετά την επιτυχημένη περιοδεία του σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με το Κλιμάκιο Μακεδονίας - Θράκης, εντάσσεται φέτος στο ρεπερτόριο της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ και παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός»).

Οι παραστάσεις ξεκινούν, αύριο, Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 11.00, για το κοινό. Στη συνέχεια θα δίνονται παραστάσεις για σχολεία κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 10.30.

Ενα έργο που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικους θεατές, το οποίο αγγίζει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, αυτό της προσφυγιάς.

Μία παράσταση «χειροποίητη», χωρίς εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, στηριγμένη στα βασικά υλικά του θεάτρου: Το παιχνίδι, τη μεταμόρφωση, τα αληθινά αισθήματα, τον αυτοσχεδιασμό, τη φαντασία, την επικοινωνία των ηθοποιών με το κοινό.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο μικρός Ναζ ζει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά του αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο, τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς του τον στέλνουν μόνο του στον αδερφό του στο Λονδίνο. Ο Ναζ φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες, με μόνη του συντροφιά την Κρίσια - ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα έχει τις ιστορίες που του έλεγε ο πατέρας του...

Συντελεστές: Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου, Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας, Βοηθός σκηνοθέτη: Στεφανία Ζώρα, Σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου, Φωτισμοί: Χάρης Πάλλας, Θάνος Στόκας (ζωγράφος), Μουσική: Δημήτρης Τασούδης, Χορογραφία: Εντγκεν Λάμε.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Λίλα Βλαχοπούλου, Μαρία Καραμήτρη, Δημήτρης Καρτόκης, Αγγελος Νεράντζης, Τίμος Παπαδόπουλος.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org