Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
50 χρόνια «Studio»

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του ιστορικού κινηματογράφου «Studio». Στα χρόνια αυτά το «Studio» στήριξε τόσο την ανεξάρτητη κινηματογραφική δημιουργία και τις παραγωγές έξω από το εμπορικό κύκλωμα, όσο και τον πολιτικό, προοδευτικό κινηματογράφο.

Η NEW STAR ανέλαβε, το 2014, «σε πείσμα των καιρών, μια πρωτοβουλία να ξαναφέρει την τέχνη στο επίκεντρο των γεγονότων, να ξανακάνει την τέχνη καταλύτη δημιουργικότητας, ανακαινίζοντας εκ βάθρων, δυο καλλιτεχνικά "αδέλφια", το "Στούντιο", αλλά και τον άλλο θρυλικό κινηματογράφο, το "ΑΛΚΥΟΝΙΣ". Φιλοδοξεί να συμβάλει στην αναγέννηση όχι μόνο της παραμελημένης γειτονιάς του κέντρου, αλλά και ολόκληρης της πόλης. Με μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών, με αφιερώματα σε δημιουργούς αλλά και εθνικές σχολές κινηματογράφου, διαλέξεις, σεμινάρια, εκδόσεις, παράλληλες δραστηριότητες, το "Στούντιο" φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης πολιτισμών και προσώπων, κυψέλη γόνιμης δημιουργικότητας, παραγωγός νέων ιδεών και προτάσεων».

Με την συμπλήρωση των 50 χρόνων του το «Studio» θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα επετειακών προβολών, προς τιμήν της ιστορίας του. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Πέμπτη με την ταινία «Ο ενεχυροδανειστής», του Σίντνεϊ Λιούμετ, που είναι και η πρώτη ταινία που προβλήθηκε όταν άνοιξε το «Στούντιο» και προβάλλεται για περιορισμένο αριθμό προβολών, καθημερινά στις 20.30 και 22.30. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με σπάνιες ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, που προβλήθηκαν στη διάρκεια των 50 χρόνων στο «Studio», αλλά και καινούργιες παραγωγές από τις καλύτερες art σινεφίλ ταινίες, που θα προβληθούν στην Ελλάδα την περίοδο 2016 - 2017. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί διεθνή αφιερώματα σε σπουδαίους σκηνοθέτες και κινηματογράφους από χώρες όλου του κόσμου, καθώς και εγχώρια και ξένα Φεστιβάλ, με θέμα τον κινηματογράφο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org