Σάββατο 11 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

Στα προβλήματα που βιώνει σήμερα η νεολαία, αλλά και το πώς θα συμβάλλει αυτή, ώστε να αναπτυχθούν αντιστάσεις για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, που τσαλαπατά τα όνειρα και τα δικαιώματά της, είναι αφιερωμένο το κεντρικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Μυτιλήνη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα πραγματοποιηθεί στα Τσαμάκια, κάτω από το Κάστρο της Μυτιλήνης. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Επίσης, σήμερα ξεκινά και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή και το κεντρικό διήμερο του Φεστιβάλ της Ζακύνθου. Η «κόκκινη γιορτή» των νέων κομμουνιστών θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σολωμού στις 9 μ.μ. και είναι αφιερωμένη στην «Καταδίκη των ΝΑΤΟικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια». Αύριο, Κυριακή, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Παναγιώτης Σοφός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε, προχθές, η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην πλατεία Ιστιαίας, με θέμα τα ναρκωτικά. Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΝΕ ήταν πολύς, με αποτέλεσμα να αποδειχθεί πολύ μικρός ο χώρος της προφεστιβαλικής. Ανθρωποι κάθε ηλικίας και κυρίως νέοι, με κοινούς προβληματισμούς και ανησυχίες, έδωσαν το δικό τους «παρών».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Μαρίας Ραχιώτη, μέλους του ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ και με την ομιλία του Τάσου Χρονά, μέλους του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Τη σκυτάλη πήρε το μουσικό συγκρότημα «Νόστος», που με τα τραγούδια του έστειλε μήνυμα αντίστασης και συνεχούς δράσης, «ξεσήκωσε» τη νεολαία και έδωσε άλλο χρώμα στη βραδιά, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο «ύμνος της ΚΝΕ».

Σήμερα, επίσης, θα πραγματοποιηθεί προφεστιβαλική εκδήλωση στη Λάρυμνα, με θέμα τις εργασιακές σχέσεις. Αύριο, Κυριακή, εκδήλωση θα γίνει στα Καμένα Βούρλα, με θέμα την καταγγελία των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org