Σάββατο 11 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΣΕΠ
Δόθηκαν τα αποτελέσματα των διοριστέων εκπαιδευτικών

Δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα από το ΑΣΕΠ οι οριστικοί πίνακες με τα ονόματα των διοριστέων δασκάλων και καθηγητών, διαδικασία που εντάσσεται στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης με την αλλαγή του τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών και την κατάργηση της επετηρίδας. Συνολικά αναμένεται να διοριστούν 6.583 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 10.398 διαγωνιζόμενων. Αποτελέσματα δεν εκδόθηκαν για τους κλάδους των οικονομολόγων, κοινωνιολόγων και νομικών και πολιτικών επιστημών, καθώς λόγω των θερινών διακοπών αρκετοί υποψήφιοι δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τις απαραίτητες βεβαιώσεις και πιστοποιητικά. Η προθεσμία υποβολής των πιστοποιητικών που απαιτούνται παρατείνεται μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη.

Με βάση τους πίνακες που έδωσε χθες το ΑΣΕΠ, μένουν 3.696 κενές θέσεις, εκ των οποίων οι 2.539 είναι από τον κλάδο των δασκάλων, οι 62 οικιακής οικονομίας, οι 579 πληροφορικής ΑΕΙ και οι 516 πληροφορικής ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, διορίζονται: 1071 νηπιαγωγοί, 5.252 δάσκαλοι (2.539 θέσεις κενές), 175 θεολόγοι, 839 φιλόλογοι, 211 μαθηματικοί, 493 φυσικοί, 55 καθηγητές Γαλλικής γλώσσας, 152 αγγλικών, 44 γερμανικών, 25 καλλιτεχνικών, 211 φυσικής αγωγής, 98 οικιακής οικονομίας, 986 πληροφορικής ΑΕΙ και 667 πληροφορικής ΤΕΙ.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η διαδικασία βαθμολόγησης της Α' Θεματικής Ενότητας του διαγωνισμού για τον κλάδο των Μουσικών. Τα σχετικά αποτελέσματα αναρτώνται στις Νομαρχίες της χώρας. Οσοι συγκέντρωσαν βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση των 55 μονάδων θα κληθούν με νεότερη ανακοίνωση για να εξεταστούν και στη Β' Θεματική Ενότητα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αποστείλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στο ΑΣΕΠ. Οι εξετάσεις ενδεχόμενα να πραγματοποιηθούν εκτός από την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 3 Σεπτέμβρη 2001.

Επίσης, από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι μετά την κύρωση των τελικών πινάκων διοριστέων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2000 από το ΑΣΕΠ καλούνται οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους πίνακες αυτούς, να υποβάλουν μέχρι και τις 23 Αυγούστου αίτηση - δήλωση διορισμού για θέσεις μονίμων σε μια μόνο Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου θα δηλώσουν και τις προτιμήσεις τους, αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι το έντυπο αίτησης - δήλωσης διορισμού θα παραλάβουν οι υποψήφιοι από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, στις οποίες θα πρέπει να απευθύνονται προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν, μαζί με την αίτηση - δήλωση διορισμού, καθώς και για τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν κενές θέσεις για διορισμό.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι μέσα στην ίδια προθεσμία (μέχρι και τις 23 Αυγούστου) θα πρέπει να έχουν καταθέσει, απευθείας στο υπουργείο Παιδείας αίτηση - δήλωση πρόσληψης για θέσεις Αναπληρωτή ή Ωρομισθίου, οι περιλαμβανόμενοι στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ έτους 2000, καθώς και οι λαβόντες τη βαθμολογική βάση και τις σχετικές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, με συμπληρωματική αίτηση όσοι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί για πρόσληψη με θέσεις Αναπληρωτών ή Ωρομισθίων, δεν τις έχουν καταθέσει με την αρχική τους αίτηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ