Ακολουθούν συγκεντρώσεις σε επτά ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα
Από παλιότερη διαδήλωση των συνταξιούχων |
Το πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αττική έχει οριστεί για τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Τη σκυτάλη θα πάρουν στη συνέχεια οι κινητοποιήσεις στις παρακάτω πόλεις: Στην Πάτρα, για τους συνταξιούχους της Πελοποννήσου, στις 5/10 (10.30 π.μ., πλατεία Ολγας). Στο Ηράκλειο, για όλη την Κρήτη, στις 6/10 (11.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας). Επίσης, στην Αρτα, για τους συνταξιούχους της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, στις 6/10 (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο). Στη Λάρισα, για την περιοχή της Θεσσαλίας, στις 7/10 (10 π.μ., κεντρική πλατεία). Στη Λαμία, για τη Στερεά Ελλάδα, στις 7/10 (10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου). Στη Θεσσαλονίκη, για τους συνταξιούχους της Μακεδονίας, στις 12/10 (11 π.μ., πλατεία Βενιζέλου). Στην Κομοτηνή, στις 13/10 για τους συνταξιούχους της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Οι κινητοποιήσεις συνδυάζονται και με τον αγωνιστικό «εορτασμό» της Παγκόσμιας Μέρας Συνταξιούχων και Επιδοματούχων, όπως έχει καθιερωθεί η 1η Οκτώβρη από την αντίστοιχη κλαδική οργάνωση της ΠΣΟ. Για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων, η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ καλεί σε σύσκεψη τα συνταξιουχικά σωματεία του κλάδου την Κυριακή 2/10, στις 11 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, 1ος όροφος). Τις συνταξιουχικές κινητοποιήσεις στηρίζουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η ΠΑΣΕΒΕ.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ και των μερισμάτων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. Δημόσια - δωρεάν Υγεία, δωρεάν παροχή υπηρεσιών περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών και απαγόρευση της δράσης του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της Υγείας - Περίθαλψης. Επαρκή χρηματοδότηση και απόδοση των κρατήσεων για την Υγεία στον ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων.