Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΥ
Εξοντωτικοί όροι της ΚΑΠ για επιδότηση των αιγοπροβάτων

Στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, καθώς η νέα ΚΑΠ προβλέπει ότι για να εισπράξουν επιδότηση για τα αιγοπρόβατα πρέπει αυτά να παράγουν τουλάχιστον 120 κιλά γάλα το χρόνο, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Σάμου. Μεταξύ άλλων, σημειώνει:

«Η επιδότηση των αιγοπροβάτων θα δίνεται εφόσον κάθε ζώο πιάνει το στόχο των 120 κιλών γάλακτος το χρόνο. Δεν πρόκειται για άγνοια ή "λάθος". Ξέρουν πολύ καλά ότι τα ζώα ελευθέρας βοσκής και οι ντόπιες ράτσες δεν μπορούν να βγάλουν τέτοια ποσότητα. Αλλά γι' αυτόν ακριβώς το λόγο βάζουν αυτό τον όρο (όπως υπάρχουν και ποσοστώσεις και πρόστιμα για όσους ξεπερνούν τα ανώτερα όρια της ΕΕ στην παραγωγή γάλακτος για τα βοοειδή). Θέλουν να αναγκάσουν τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν την παραγωγή.

Είναι ένας ακόμη τρόπος να συγκεντρωθούν οι επιδοτήσεις και η ίδια η παραγωγή στα χέρια των μεγάλων κτηνοτρόφων - βιομηχάνων. Είναι πραγματικά εξοργιστικό, τη στιγμή που μπορούμε με άλλη οργάνωση της παραγωγής να παράγεται ποσότητα κρέατος και γαλακτοκομικών που να μπορεί να θρέψει υγιεινά το λαό μας, να δαπανώνται πάνω από 2 δισ. ευρώ για εισαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων, μεγαλώνοντας έτσι τη διατροφική εξάρτηση της χώρας μας, να ενισχύεται η σταβλισμένη βιομηχανική κτηνοτροφία εις βάρος της ελεύθερης βοσκής και των ντόπιων φυλών αιγοπροβάτων.

Οσο δεν υψώνουμε το ανάστημά μας σε αυτήν την πολιτική τόσο θα έρχονται τέτοια και χειρότερα μέτρα. Μπαίνουμε στον αγώνα μαζί με τους άλλους αγρότες, με τους εργάτες, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία για να μπορούμε να ζήσουμε από τη γη και τα ζώα μας.

Διεκδικούμε: Κατάργηση του μέτρου των 120 κιλών γάλακτος ανά ζώο και όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014 - 2020 της ΕΕ. Καμιά περικοπή στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις. Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο. Αμεση λειτουργία σφαγείου με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών. Συνυπογράφουμε και στηρίζουμε το αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδίκησης του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων και ετοιμαζόμαστε για νέες κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ