Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην παύση λειτουργίας των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων (ΠΨΚ) του ΚΕΘΕΑ προχώρησε χτες το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στην πρόληψη και την απεξάρτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων. Υπενθυμίζεται ότι η παράταση λειτουργίας που είχε δοθεί στις αρχές του έτους προς τα ΠΨΚ λήγει αύριο, Τετάρτη, χωρίς να έχει διασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας τους και το μέλλον των εργαζομένων και των αποδεκτών των υπηρεσιών τους. Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη εκείνος, δύο μέρες πριν τη λήξη σύμβασης των περίπου 40 εργαζομένων, δήλωσε «αναρμόδιος για το θέμα».
Με απόφασή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας για αύριο (12 - 4 μ.μ.), υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν μπορεί να διακόπτουν τη λειτουργία τους όχι μόνο εξαιτίας των θέσεων εργασίας που χάνονται, αλλά πρωτίστως εξαιτίας των υπηρεσιών προς την κοινωνία που εξαλείφονται. Ζητάμε σταθερή υποστήριξη των ατόμων με διπλή διάγνωση. Συνεχή λειτουργία των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ».
«Καμία απόλυση! Μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στον Οργανισμό σε συμβάσεις αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης! Αδιάκοπη συνέχιση της λειτουργίας των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων», απαιτεί η Επιτροπή Αγώνα σε ανακοίνωσή της, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας.