Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επιστροφή στην «κανονικότητα» στα μέτρα των περικοπών

Απεργούν την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με την κυβέρνηση να προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χωρίς όμως πλήρη κάλυψη των αναγκών, έγινε χτες ο αγιασμός στα σχολεία. Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο επισκέφτηκε το μεσημέρι και πήρε μέρος σε τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειακούς Διευθυντές, δήλωσε πως «ξεπερνάμε τον κύκλο της κρίσης και επιστρέφουμε στην κανονικότητα», τη στιγμή που, ακόμα και με τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τις ανάγκες κάτω από το χαλί, η πρώτη μέρα αποκάλυψε σημαντικές ελλείψεις. Ο πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου Παιδείας, είπε επίσης πως «ο μεγάλος πόλεμος από 'δω και στο εξής είναι για να κατακτηθεί το σχολείο της ποιότητας και της ισότητας, γιατί, το αυτονόητο καταφέραμε σήμερα, που εδώ και τόσα χρόνια δεν ήταν δεδομένο», την ώρα βέβαια που είναι γνωστές, μέσα από τα πορίσματα του διαλόγου και το 3ο μνημόνιο, βασικές κατευθύνσεις για το πού θα κατευθυνθεί η πολιτική της συγκυβέρνησης στην Παιδεία.

«Μετά από 30 χρόνια, ξεκινούν χωρίς κενά, όλοι οι δάσκαλοι και τα βιβλία είναι στις αίθουσες και περιμένουν τα παιδιά», δήλωνε μεταξύ άλλων από το 132ο Δημοτικό Σχολείο στην Γκράβα, όπου παρέστη στον αγιασμό, ο υπουργός Παιδείας, ένα σχολείο όπου την πρώτη βδομάδα οι μαθητές θα σχολάνε μια ώρα νωρίτερα και δε θα λειτουργήσει Ολοήμερο, αφού... δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα όλοι οι εκπαιδευτικοί. Στην Ανατολική Αττική, ο αγιασμός έγινε με 31 τάξεις να μην έχουν δάσκαλο, ενώ η πρώτη εικόνα είναι ότι αρκετά ειδικά σχολεία και δομές Ειδικής Αγωγής δε θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες, λόγω της έλλειψης βοηθητικού και ειδικού επιστημονικού εκπαιδευτικού προσωπικού. Για παράδειγμα, στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου θα πηγαίνει μόνο η πρώτη τάξη από τις τέσσερις, μόνο για τρεις ώρες, λόγω της έλλειψης του βοηθητικού προσωπικού. Στο ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, οι γονείς είναι σε αναμονή για τη λειτουργία του. Στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω προτάθηκε να μην πηγαίνουν τα παιδιά που θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, λόγω έλλειψης βοηθητικού προσωπικού, όπως και στο Ειδικό Σχολείο Πυλαίας θα πάνε μόνο όσα παιδιά μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και οι μισοί μαθητές περίπου θα μείνουν σπίτι...

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, απεργούν την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ενώ τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ. Κάλεσμα να οργανωθεί η μάχη για την επιτυχία της απεργίας και συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ