Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
Απαίτησαν απόσυρση των ρυθμίσεων για τα νηπιαγωγεία

Σε ομόφωνες εισηγήσεις των σχολικών συμβούλων στηρίχτηκαν οι ρυθμίσεις, σύμφωνα με το υπουργείο

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών, όχι στην Παιδεία των περικοπών», φώναξαν χτες το μεσημέρι νηπιαγωγοί κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία σωματείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης («Γ. Σεφέρης», «Σωκράτης», «Θουκυδίδης», «Μακρυγιάννης», «Ελλη Αλεξίου», «Δ. Γληνός», Αιγάλεω), ενώ την πρωτοβουλία στήριξε η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Αίτημα αιχμής της χτεσινής κινητοποίησης ήταν η απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το λεγόμενο «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου» και της εγκυκλίου για τη «Λειτουργία του Νηπιαγωγείου και την κατανομή τμημάτων για το σχολικό έτος 2016 - '17», που τσακίζουν τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου, τις ανάγκες των νηπίων και, κυρίως, τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών.

Αντιπροσωπεία των σωματείων και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με την Μ. Μπατσούτα, σύμβουλο του υπουργού Παιδείας και υπεύθυνη Προσχολικής Αγωγής, όπου μετέφεραν την αντίδρασή τους στην υλοποίηση των παραπάνω «ρυθμίσεων». Από τη μεριά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι το πρόγραμμα λειτουργίας των νηπιαγωγείων στηρίχθηκε εξολοκλήρου στις ομόφωνες εισηγήσεις των σχολικών συμβούλων, ενώ επιχείρησε ανεπιτυχώς να αποδομήσει τα δίκαια αιτήματα των νηπιαγωγών.

Για απαξιωτική στάση απέναντι στις νηπιαγωγούς κατήγγειλαν το υπουργείο - μετά το τέλος της συνάντησης - οι πρόεδροι των Συλλόγων «Γ. Σεφέρης», Κ. Κατημερτζόγλου και «Σωκράτης», Απ. Παπαγιαννόπουλος, που ταυτόχρονα αναφέρθηκαν στις σοβαρές ευθύνες που αναλογούν στις σχολικές συμβούλους και κατήγγειλαν την πλειοψηφία της ΔΟΕ, η οποία με νύχια και με δόντια σαμποτάρισε τη χτεσινή κινητοποίηση, ενώ σταθερά «βάζει πλάτη για να περάσουν όλα τα νομοσχέδια».

Η Θ. Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι όσα γίνονται στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς, γι' αυτό και χρειάζεται «να γίνουν κοινωνοί των εξελίξεων οι γονείς και σε συμμαχία εκπαιδευτικοί και γονείς να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική, που απ' ό,τι φαίνεται και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες έχουν βάλει στο δημοσιονομικό κόφτη τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Να βγάλουμε συμπεράσματα για τις "πλειοψηφίες", "δυνάμεις", "συντονισμούς", "συλλογικότητες", που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μέσα - έξω στο υπουργείο και καλλιεργούσαν αυταπάτες. Σας καλούμε στις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του επόμενου διαστήματος και με τη στάση σας στους Συλλόγους Διδασκόντων να μη νομιμοποιήσετε στη συνείδησή σας αυτές τις αλλαγές», τόνισε.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org