Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Συναντήσεις με φορείς μπροστά στη νέα σχολική χρονιά

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Πατρέων πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχείο συναντήσεις της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, και του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέα Αθανασόπουλου, με τα ΔΣ της Ενωσης Γονέων Δήμου Πατρέων, της ΕΛΜΕ Αχαΐας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Στις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με οξυμένα προβλήματα. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκαν στην οικονομική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και στη συνεχή μείωσή του, τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικό παράδειγμα, στο Δήμο Πατρέων, η μείωση της επιχορήγησης για τις ανάγκες λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων, που έχει υπερβεί το 60% σε σχέση με το 2009.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου ενημέρωσαν τους φορείς, για μια σειρά πρωτοβουλίες στήριξης της λαϊκής οικογένειας και του δικαιώματος των παιδιών της στη μόρφωση. Ξεχωρίζει ανάμεσά τους η οργάνωση των λαϊκών φροντιστηρίων, που, όπως δήλωσαν και οι φορείς, θα συμβάλουν ενεργά για τη στήριξή τους.

Οι συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής Πατρέων θα συνεχιστούν και με άλλους φορείς τις επόμενες μέρες και ήδη για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ