Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνέχεια επαφών με «καθοριστική σημασία»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Οτι θα συνεχιστεί η συζήτηση και η προσπάθεια για «να δούμε πώς είναι δυνατόν να κατανοήσουν όλοι ότι σύγχρονα κράτη δεν έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα κράτη - μέλη της ΕΕ, από ρυθμίσεις που μπορεί να θεωρηθούν ότι μπορεί να αποτελέσουν κηδεμονία μιας χώρας από μια άλλη», είπε χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από τη νέα συνάντηση που είχε με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί.

Στη χτεσινή συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα της οικονομίας και σχετικά με την ΕΕ, για τα οποία ο Κύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι δεν καταγράφονται σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν όμως εκκρεμότητες, οι οποίες πρέπει να υπάρξει μια σύγκλιση για να κλείσουν οριστικά».

Μεταξύ άλλων, ο Ν. Αναστασιάδης και πάλι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί - Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης του ΟΗΕ, το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Μάλιστα, ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο για μια «πολυμερή συνάντηση», όπως επανέλαβε και χτες ο Κύπριος Πρόεδρος, χωρίς να διευκρινίσει ποια ακριβώς «μέρη» θα συμμετάσχουν σε αυτή, αλλά και λέγοντας ότι χρειάζεται «επαρκής προετοιμασία» και «επαρκής πρόοδος».

Τέλος, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων «αποφασιστική» και «καθοριστικής σημασίας» γενικά για την επίλυση του Κυπριακού, «δεδομένης της βούλησης των δύο μερών να υπάρξει επιτέλους μια τελική κατάληξη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ