Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ
Θολό τοπίο η υπόθεση συγκρότησης νέου φορέα

Θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά την υπόθεση αναμόρφωσης της εγχώριας πέραν του ΣΥΡΙΖΑ κεντροαριστεράς και τη σύμπηξη ενός τρίτου πόλου διαχείρισης της αστικής εξουσίας.

Κατά πληροφορίες, την Παρασκευή σε συνάντηση εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού προέκυψε σύμπτωση σε μια σειρά σημεία, όπως να εκλεγεί με ανοιχτή ψηφοφορία νέα ηγεσία του εν λόγω φορέα εντός του επόμενου τριμήνου και μέχρι το τέλος του χρόνου και να ακολουθήσουν οι διαδικασίες για ιδρυτικό συνέδριο στις αρχές του 2017. Υποτίθεται, τεχνικές και οργανωτικές λεπτομέρειες για την ψηφοφορία του νέου αρχηγού θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών εντός των επόμενων εβδομάδων και εφόσον καταλήξουν, θα ορισθεί ραντεβού της Φώφης Γεννηματά και του Στ. Θεοδωράκη.

Ωστόσο, ο Στ. Θεοδωράκης συνεχίζει να βάζει προσκόμματα στην όλη διαδικασία. Ενδεικτικά, μιλώντας στην εφημερίδα «Real» διαφώνησε με προηγούμενη δήλωση της Φ. Γεννηματά ότι «το τέλος του φθινοπώρου είναι το απώτατο χρονικό περιθώριο για την εκλογή επικεφαλής του νέου σχήματος». Ο επικεφαλής του Ποταμιού αντέτεινε: «Η ιστορία δεν γράφεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των κομματικών επιτελείων. Και ούτε οι φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες πολίτες δέχονται τέτοιου είδους τελεσίγραφα. Το νέο για το οποίο εμείς αγωνιζόμαστε δεν είναι "πανωσήκωμα", να το κάνουμε σε ένα βράδυ, θέλει γερά θεμέλια».

Κατηγόρησε, μάλιστα, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι «επιμένει να κάνει "διάλογο" μέσω δημοσιευμάτων και διαρροών (...) Η δική μας αγωνία είναι άλλη. Η προσπάθειά μας πρέπει να κινητοποιήσει όλο το "χώρο". Το 30% της κοινωνίας που δεν πάει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. (...) Αν είναι να ενώσουμε τους κομματικούς μας μηχανισμούς έχουμε πει ότι δεν μας ενδιαφέρει».

Η τέτοια στάση δείχνει να προκαλεί κάποια δυσφορία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικά, η Φ. Γεννηματά μιλώντας σε εκδήλωση στην Πάτρα για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, επέμεινε ότι «τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο μεγάλο βήμα. Την ευρύτερη ανασυγκρότηση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας, του Προοδευτικού κέντρου, της Ανανεωτικής Αριστεράς. (...) Μετά την ολοκλήρωση του προγραμματικού πλαισίου της Επιτροπής Διαλόγου και θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, δεν χωρά πλέον καμία καθυστέρηση. Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί αντικειμενικά την πιο σημαντική βάση. Οι ηγετικές φιλοδοξίες, τα ζητήματα τακτικής, οι προηγούμενες πολιτικές διαφορές αντικειμενικά είναι πιο "δεύτερα" ζητήματα. Οταν θέλεις, βρίσκεις τον τρόπο. Οταν δεν θέλεις, βρίσκεις δικαιολογίες».

Την ίδια ώρα, δείχνοντας ότι στο εσωτερικό του χώρου τους υπάρχουν στελέχη που ακόμα... το μετράνε, πού και με ποιον θα στοιχηθούν, συμπλήρωσε κάνοντας ουσιαστικά άλλη μιαν έκκληση να την ακολουθήσουν: «Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία. Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε (...) Αλλά και η επιλογή της αποχής αρκετών κορυφαίων στελεχών δεν είναι παράδειγμα συνέπειας. Ομως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και δεν είχαν όλοι τα ίδια κίνητρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς(2017-04-27 00:00:00.0)
Επιμένει στις θέσεις του για την αναμόρφωση στο «κέντρο»(2016-09-10 00:00:00.0)
Αναζητώντας ρόλο στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος(2016-07-31 00:00:00.0)
Κριτική στην κυβέρνηση απ' τη σκοπιά του κεφαλαίου, ανασυνθέσεις και μετατοπίσεις...(2016-06-03 00:00:00.0)
Δυσκολίες στην προσπάθεια διαμόρφωσης τρίτου αστικού πόλου(2016-05-22 00:00:00.0)
Δηλώνουν έτοιμοι για πόλεμο!(2015-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ