Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Πρόθυμος «μπαλαντέρ» για αντιλαϊκές συνεργασίες

Τα παζάρια που είναι σε πλήρη εξέλιξη για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, αποτυπώνονται ανάγλυφα και στις νέες συνεντεύξεις που έδωσε το σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ και απαντώντας σε ερώτηση τι θα κάνει αν καλεστεί από τον Αλ. Τσίπρα σε συνεργασία για «εθνικούς λόγους», απάντησε: «Αν υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, τι να του κάνει η Ενωση Κεντρώων; Αυτή θα τον σώσει; Να ανταποκριθεί στο αίτημά μου, που έχω εδώ και 10 μήνες διατυπώσει, για συγκρότηση οικουμενικής. Αν έρθουν τα πράγματα πια στο "σώσον ελέησον" δεν είναι ο Λεβέντης που θα σώσει τη χώρα».

Από την άλλη, σημείωσε ότι «υπάρχει μια ΝΔ που τα έχει κάνει πλακάκια με τη Φώφη και τον Σταύρο με σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση», διευκρινίζοντας ότι «εγώ δεν συμμετέχω σε τέτοιου είδους συνωμοσίες. Εγώ δεν θέλω να πέσει ανέντιμα η κυβέρνηση».

Οσον αφορά τη ΝΔ, ανέφερε ότι αν βγει στις εκλογές θα αναγκαστεί να κάνει συνεργασία, αναφέροντας ως πιο κοντινό της κόμμα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε θυγατρική της ΝΔ. Προέβλεψε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «θα τα κάνει μαντάρα», τον χαρακτήρισε «δεξιά παρένθεση», ωστόσο στο διά ταύτα ανέφερε πως: «Αν χρειάζεται η χώρα κυβέρνηση εγώ δεν θα αφήσω τη χώρα ακυβέρνητη. Αλλά και ο Μητσοτάκης θα σεβαστεί τα 9 σημεία που έδωσα και στον Τσίπρα»...

Στη δε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ», είπε πως «δεν πρόκειται να πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε πεθαμένοι» και πως «αυτή η πολιτική» του Αλ. Τσίπρα «δεν με βρίσκει σύμφωνο», γιατί «ομοιάζει πολύ με την πολιτική του Αντ. Σαμαρά»... Οπως δε, εξήγησε και οι δύο «κάνουν διαχείριση της μιζέριας. Δεν απευθύνονται στο να βρούμε νέο χρήμα, να 'ρθουν επενδυτές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ