Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Στα επιμέρους αναζητά αντιπολιτευτικό λόγο

Με υποσχέσεις περί ενός πιο «δίκαιου» και πιο «αποτελεσματικού» φορολογικού μείγματος και επιστράτευση της ρητορικής περί «ασφάλειας και τάξης», η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο, συγκαλύπτοντας ότι στα κύρια για το λαό ζητήματα η σύμπλευση με την κυβέρνηση είναι εξόφθαλμη.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης περιόδευσε στη Νεμέα και επισκέφτηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, απ' όπου και δήλωσε ότι ο «Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς παραγωγούς. Αποτελεί ρητή δέσμευση της ΝΔ ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό».

Πρόσθεσε ότι «το κρασί είναι ένα προϊόν στο οποίο η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, πρέπει όμως αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηρίζεται κι από τις κατάλληλες δημόσιες πολιτικές».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Νεμέας, Κ. Καλαντζή, υποστήριξε ότι «η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για εθνική ανάταξη της χώρας και η ΝΔ προτείνει συμφωνία αλήθειας», όπως αποκαλεί ο Κυρ. Μητσοτάκης τη δικιά του εκδοχή στράτευσης του λαού στους «εθνικούς στόχους» του κεφαλαίου.

Σχολίασε, επίσης, πως «η χώρα βουλιάζει θεσμικά» και πως «οι πολίτες αισθάνονται ανασφαλείς», αναφερόμενος στο θέμα της επίθεσης εναντίον του διοικητή της Τροχαίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ