Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες άρσεις ασυλίας για χρυσαυγίτες βουλευτές

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού και Ν. Μίχου αποφάσισε χτες η Ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας και την εισαγγελική πρόταση.

Συγκεκριμένα, από τους 197 παρόντες βουλευτές όλοι ψήφισαν υπέρ της άρσης. Στην ψηφοφορία δεν εμφανίστηκε κανείς από την κοινοβουλευτική ομάδα της φασιστικής οργάνωσης.

Οι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές κατηγορούνται για ξυλοδαρμό σε βάρος μαθητών απογευματινού κοινωνικού φροντιστηρίου στην περιοχή του Π. Φαλήρου, απρόκλητη χρήση βίας και καταστροφές στη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας του φασιστικού μορφώματος.

Η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα του εισαγγελέα για άρση ασυλίας του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο φαρμακοβιομήχανος Δ. Γιαννακόπουλος για συκοφαντική δυσφήμιση, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για μη άρση της ασυλίας. «Κατά» της άρσης ψήφισαν 172 βουλευτές, «υπέρ» 19 βουλευτές και 6 βουλευτές ψήφισαν «παρών». Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».

Αφορμή για το αίτημα της άρσης ήταν τα όσα είχε αναφέρει ο υπουργός, τον Οκτώβρη του 2015, στη Βουλή, περί εκβιασμών και απειλών από την πλευρά του επιχειρηματία προς την κυβέρνηση, προκειμένου να τοποθετήσει δικό του άνθρωπο στο υπουργείο Υγείας και να απομακρύνει τον Στ. Κοντονή από τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ