Τρίτη 30 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΖΟΥΡΑ»
Επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων

Βγάζει σε πλειστηριασμό τις εγκαταστάσεις της Τανάγρας, τις οποίες είχε αποκτήσει από τον «Νιτσιάκο» με τον ίδιο τρόπο

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα δικαστήρια
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα δικαστήρια
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας έκαναν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα». Μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο, διαμαρτυρήθηκαν για τις μεθοδεύσεις με τις οποίες βγαίνουν σε πλειστηριασμό εγκαταστάσεις της πρώην επιχείρησης «Αφοί Λειβαδίτη» στην Τανάγρα, εγκαταστάσεις που λειτουργεί ο «Ζούρας» τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, συνεχίζουν να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ανεξάρτητα από τον εργοδότη που θα αναλάβει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, αλλά και την επιστροφή των μελών του ΔΣ του σωματείου σε θέσεις εργασίας κοντά σ' εκείνες που απασχολούνταν πριν η εργοδοσία ανακοινώσει τις μεταθέσεις τους στην Κρήτη και στο Μαντούδι.

Τελικά, ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε για τις 12 Σεπτέμβρη, κάτω και από την παρέμβαση του σωματείου που κατήγγειλε τις προφανείς μεθοδεύσεις. Είναι ενδεικτικό ότι ο πλειστηριασμός επιχειρήθηκε να γίνει σε μια περίοδο κατά την οποία τα δικαστήρια δεν δικάζουν, καθώς παραμένουν κλειστά μέχρι τις 31 Αυγούστου. «Οι διαδικασίες αποδεικνύουν ότι υπήρχε σχέδιο σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους οι βιομήχανοι της πτηνοτροφείας», τονίζει το σωματείο σε ανακοίνωσή του.

Στο κάλεσμά του για συγκέντρωση «έξω από τα κλειστά δικαστήρια που ανοίγουν για τα συμφέροντα των βιομηχάνων» βρέθηκαν η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το κλαδικό σωματείο Εύβοιας - Βοιωτίας, αλλά και εκπρόσωποι από τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μετάλλου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ευβοίας, την Ομάδα Χαλκίδας της ΟΓΕ και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Επίσης, συμμετείχε η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σοφία Ντούρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο «έργο» έχει ξαναπαιχτεί στο παρελθόν. Πριν τέσσερα χρόνια, η επιχείρηση «Αφοί Λειβαδίτη» οδηγήθηκε μεθοδευμένα σε πτώχευση, με τους εργοδότες να αφήνουν χρέη αρκετών εκατομμυρίων σε ΙΚΑ, εργαζόμενους και εφορία, με τις εγκαταστάσεις της Τανάγρας να «περνούν» στα χέρια του «Ζούρα».

Οπως καταγγέλλει το σωματείο, το «παιχνίδι» που στήθηκε μεταξύ «Λειβαδίτη» και «Ζούρα» επιχειρείται να επαναληφθεί ανάμεσα στο «Ζούρα» και τον «Νιτσιάκο» αυτή τη φορά. «Στις πλάτες μας κέρδιζαν και τώρα προσδοκούν να κερδίσουν ακόμα περισσότερα οι Λειβαδίτης - Ζούρας - Νιτσιάκος όπως ακριβώς κερδίζουν και όλοι οι βιομήχανοι», αναφέρει το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ