Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στην Ικαρία

Με την κεντρική εκδήλωση στο Καραβόσταμο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Ικαρία. Οι εκδηλώσεις της ΤΟ Ικαρίας - Φούρνων της ΚΝΕ ήταν ενταγμένες στο πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, αποδίδοντας φόρο τιμής στον ΔΣΕ. Με επιτυχία είχαν πραγματοποιηθεί οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της Οργάνωσης στις Ράχες, στον Εύδηλο, στον Αγιο Κήρυκο.

Στην εκδήλωση στο Καραβόσταμο υπήρχε έκθεση αρχειακού υλικού, βιβλιοπωλείο, προβολές, παιδότοπος, ενώ στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχε το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη».

Στην ομιλία του, ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας του ΔΣΕ στην Ικαρία είναι στενά δεμένος με τη δράση και τον αγώνα του ΔΣΕ στη Σάμο συνολικά. Είναι αλληλένδετος, με ενιαία καθοδήγηση των δύο ΚΟ. Σε τρία νησιά του Αιγαίου (Μυτιλήνη - Σάμος - Ικαρία), η μεταδεκεμβριανή κατάσταση δεν μπόρεσε να στεριώσει καθεστώς τρόμου και θανάτου, που επέβαλαν στην υπόλοιπη Ελλάδα οι προστατευόμενοι των νέων "αφεντικών" πρώην συμμάχων, κάθε λογής εθνοπροδότες Σούρληδες, Μαγγανάδες, Τσαουσαντώνηδες και πάει λέγοντας». Οπως είπε μεταξύ άλλων, «δεν είναι τυχαίο που οι αστοί έχουν λυσσάξει να ξαναγράψουν την Ιστορία της δεκαετίας του '40. Δεν είναι τυχαίο ότι οργανώνονται συνέδρια σε πανεπιστήμια, Φεστιβάλ Θεάτρου και Κινηματογράφου, γυρίζονται ντοκιμαντέρ, γράφονται δεκάδες άρθρα στις αστικές και οπορτουνιστικές φυλλάδες για τη δεκαετία του 1940 και ειδικότερα για τον ταξικό εμφύλιο πόλεμο την περίοδο του 1946 - 1949».

«Ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ