Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η κηδεία του Αντώνη Κακαρά

Συλλυπητήρια από την ΕΕΔΥΕ

Σήμερα, Πέμπτη, στις 2.30 μετά το μεσημέρι, από το 2ο Νεκροταφείο Αθήνας θα γίνει η κηδεία του Αντώνη Κακαρά, που «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών. Ο Αντώνης Κακαράς, απόστρατος αξιωματικός του Ναυτικού, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, διακρίθηκε για την αντιστασιακή του δράση στη διάρκεια της χούντας.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του Αντώνη Κακαρά στην οικογένειά του και στους φίλους και συναγωνιστές απόστρατους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ο Αντώνης Κακαράς, με τη γνωστή περήφανη στάση κι αντιμετώπιση, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, των προκλήσεων, διώξεων, δικαστηρίων και φυλάκισής του, αποκαθίσταται με τη μεταπολίτευση στην ενεργό υπηρεσία, σταδιοδρομεί και το 1990 αποστρατεύεται ως αρχιπλοίαρχος του ΠΝ. Είναι γνωστή η μετέπειτα πορεία του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αργότερα στο Πάντειο, η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και έκδοση βιβλίων, η αρθρογραφία του κι όλα αυτά παράλληλα με τη δραστηριοποίησή του μέσα από την ΚΕΘΑ ως απόστρατος πλέον αρχιπλοίαρχος.

Ο Αντώνης Κακαράς από το 1990 στάθηκε σταθερά δίπλα στην ΕΕΔΥΕ, δίπλα στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.

Ηταν γνωστός στις Επιτροπές Ειρήνης πανελλαδικά. Ακούραστος, μόνος ή με άλλους συναγωνιστές ανταποκρινόταν στις προσκλήσεις της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών της, πηγαίνοντας ως ομιλητής σε εκδηλώσεις με θέματα σχετικά με το Αιγαίο, το Κυπριακό, τους πολέμους στην περιοχή κι ευρύτερα, τον πραγματικό ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Συναγωνιστή Αντώνη, καλό σου ταξίδι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ