Σάββατο 6 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Μια σειρά συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων θα γίνουν τις επόμενες μέρες από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 12 μ., περιοδεία στο κατάστημα «Μαρινόπουλος» στο Πάρκο Τρίτση, με επικεφαλής τον Φίλιππο Φλουσκούνη, στέλεχος του Κόμματος.

-- Συγκέντρωση της ΚΟΒ Ξηρομέρου του ΚΚΕ, στις 9 μ.μ., στην καφετέρια «Καραμέλα». Θα μιλήσει ο Ν. Μωραΐτης, μέλος της ΕΠ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Αύριο, Κυριακή

-- Η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου, Αγρίτη Βασίλη του Νικολάου, από την Αγιάσο, και Καλαγάνη Γρηγόρη του Θεόπιστου, από τα Βασιλικά, στις 11 π.μ., στο Αμπελικό. Ο δρόμος που οδηγεί στη συγκεκριμένη περιοχή είναι από τη Μεγάλη Λίμνη προς Αμπελικό και στα έξι (6) χιλιόμετρα, μετά το χωριό, είναι ο χώρος της εκδήλωσης. Θα υπάρχει ειδική σήμανση.

-- Η ΚΟΒ Μανταμάδου Λέσβου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει λαϊκό γλέντι, στις 9 το βράδυ, στο εξοχικό Χιωτέλλη.

-- Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στα Ανώγεια για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αρμί. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Ανωγειανούς αγωνιστές. Θα μιλήσει ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό κρητικό πρόγραμμα.

-- Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ στα 70 χρόνια από το σχηματισμό της 1ης ομάδας του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου από τους Λεκάτες μαχητές, διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης, στις 11 π.μ. στο κοινοτάφιο έξω από τη Λέκκα.

-- Η ΚΟΒ Μακρακώμης διοργανώνει πολιτιστική - πολιτική εκδήλωση, στις 9 μ.μ. στην πλατεία της Μακρακώμης. Θα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στον κομμουνιστή Τούρκο ποιητή, αταλάντευτο αγωνιστή και διεθνιστή Ναζίμ Χικμέτ. Ομιλία για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ από τον Χρήστο Πάσουλα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 8/8

-- Η ΚΟΒ Στυλίδας διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Τάσο Χρονά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 9/8

-- Οι ΚΟΒ Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας του ΚΚΕ διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση για τη μάχη της Ανδρίτσαινας και το Λαϊκό Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, στην κεντρική πλατεία της Ανδρίτσαινας, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κάγκουρας, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 10/8

-- Οι ΚΟ Αργένου, Κάπης και Κλειούς Λέσβου διοργανώνουν λαϊκό γλέντι στις 9 μ.μ., στην πλατεία της Αργένου.

-- Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αστακού, στις 20.30, η ΚΟΒ Αστακού διοργανώνει εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στον Βασίλη Τσέλιο (Γεροδήμο), καθώς και στους αδελφούς Κομπλίτση Νίκο (Χελμός), Σπύρο (Νικίας), Χριστόφορο, που ήταν από τους πρώτους ένοπλους καταδιωκόμενους αγωνιστές στις αρχές του 1946 στο νομό, και έπαιξαν, στη συνέχεια, αποφασιστικό ρόλο για τη δημιουργία του ΔΣΕ στη Δυτική Στερεά Ελλάδα. Θα μιλήσει ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Μεσαράς της ΤΕ Ηρακλείου ΚΚΕ και η ΟΒ Μεσαράς της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του κομμουνιστή λογοτέχνη Θέμου Κορνάρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Σίβα, γενέτειρα του κομμουνιστή καλλιτέχνη, και θα περιλαμβάνει: Ομιλία από την Χουστουλάκη Γενοβέφα, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ. Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα και έκθεση αρχειακού υλικού για τον στρατευμένο στα κομμουνιστικά ιδανικά, πρωτοπόρο συγγραφέα Θέμο Κορνάρο από το Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Συγκέντρωση στο Λευκαντί, στις 8.30 μ.μ., στον «Πλάτανο». Θα μιλήσει ο Θέμος Βασιλείου, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Μαντούδι. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας.

-- Εκδήλωση της ΚΟ Γρεβενών για τα 70χρονα του ΔΣΕ, στο Κηπουρειό, στις 8 μ.μ., στην πλατεία. Θα μιλήσει η Παναγιώτα Ντάγκα, Γραμματέας της ΤΟ Γρεβενών του ΚΚΕ. Επίσης, θα γίνει προβολή βίντεο.

Την Πέμπτη 11/8

-- Εκδήλωση της ΚΟ Γρεβενών στη Δεσκάτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Θα μιλήσει η Παναγιώτα Ντάγκα, Γραμματέας της ΤΟ Γρεβενών του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Την Παρασκευή 12/8

-- Η ΚΟΒ Πελασγίας διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της Πελασγίας στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 20/8

-- Η ΚΟΒ Λ. Θερμής Λέσβου διοργανώνει λαϊκό γλέντι στις 9 μ.μ., στην αγορά της Λ. Θερμής.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org