Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Διαφορετικές αποστολές, κοινός στόχος

Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα εκ των τριών, την ΑΕΚ να έχει την τύχη στα χέρια της και τον ΠΑΣ Γιάννινα να καλείται να κάνει την υπέρβαση, διεξάγονται σήμερα οι αγώνες ρεβάνς στο πλαίσιο του Γ' προκριματικού γύρου στο Europa League. Αν και τα πρώτα παιχνίδια έφεραν για σήμερα σε διαφορετική μοίρα τις τρεις ομάδες, εντούτοις κοινός στόχος παραμένει η πρόκριση στα πλέι οφ του θεσμού.

ΑΪΚ Στοκχόλμης - ΠΑΟ: Με την ίδια συνταγή

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Στοκχόλμη με αντίπαλο την ΑΪΚ έχοντας ως προίκα τη νίκη στην έδρα του με 1-0 αλλά και την καλή εμφάνιση που τον φέρνει να θεωρείται το φαβορί για την πρόκριση στα πλέι οφ του θεσμού. Οι «πράσινοι» στοχεύουν σε μια αντίστοιχη εμφάνιση όπως στο πρώτο παιχνίδι πριν από μια βδομάδα, όταν παίζοντας έξυπνα και με συγκέντρωση δεν άφησαν να φανεί η διαφορά ετοιμότητας των δύο ομάδων αφού, ως γνωστόν, οι Σουηδοί μετράνε ήδη παραπάνω από 10 παιχνίδια στα πόδια τους (πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις). Πάντως, για σήμερα συν τοις άλλοις οι «πράσινοι» έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα του «πλαστικού χλοοτάπητα» του γηπέδου της ΑΪΚ.

Αν και βολική για την ελληνική ομάδα είναι και η ισοπαλία, εντούτοις ο τεχνικός της, Αντρέα Στραματσιόνι, ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η νίκη και πάλι. Μάλιστα, εξήγησε πως θα ήταν λάθος, το οποίο μπορεί να αποβεί καθοριστικό, εάν οι παίκτες έμπαιναν με στόχο την ισοπαλία στο παιχνίδι. Ο Ιταλός επισήμανε επίσης πως η ομάδα έχει τη δική της φιλοσοφία παιχνιδιού και δεν πρόκειται να την αλλάξει, ενώ έδειξε να υπολογίζει πολύ τα στημένα των αντιπάλων. Στα αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Χουλτ.

ΑΕΚ - Σεντ Ετιέν: Με... προίκα από τη Γαλλία

Η νίκη επί της ΑΪΚ στην Αθήνα φέρνει τον Παναθηναϊκό σε καλύτερη θέση σήμερα σε σχέση με ΑΕΚ και ΠΑΣ

Icon

Η νίκη επί της ΑΪΚ στην Αθήνα φέρνει τον Παναθηναϊκό σε καλύτερη θέση σήμερα σε σχέση με ΑΕΚ και ΠΑΣ
Εχοντας μείνει όρθια στη Γαλλία μετά το 0-0 που απέσπασε, η ΑΕΚ υποδεχόμενη στο ΟΑΚΑ τη Σεντ Ετιέν στον πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα μετά από τρία χρόνια, θέλει να μη χαλάσει τη γιορτή και να κάνει το βήμα παραπάνω, σε έναν αγώνα όμως όπου ο ρόλος της είναι πολύ διαφορετικός αφού θα πρέπει να κυνηγήσει το γκολ. Στους «κιτρινόμαυρους» επικρατεί αισιοδοξία, με τον τεχνικό τους, Τιμούρ Κετσπάγια, να ρίχνει το βάρος των πλάνων του στο να βρει τον καλύτερο συνδυασμό για την κορυφή της επίθεσης. Αν και δεν άφησε να φανεί κάτι, το σίγουρο είναι ότι πολύ δύσκολα σε αυτήν θα βρίσκεται ο Πέκχαρτ ενώ για σήμερα διαθέτει και τη λύση Αλμέιδα, που δεν μετείχε στην αποστολή του πρώτου ματς. Στους πονοκεφάλους του Γεωργιανού τεχνικού συγκαταλέγεται η αμφίβολη συμμετοχή του Γιόχανσον, που τραυματίστηκε προχτές.

ΠΑΣ Γιάννινα - Αλκμααρ: Για την ανατροπή

Με καλή ψυχολογία από την εμφάνιση στην Ολλανδία αφού παρά την ήττα με 1-0 στις λεπτομέρειες στάθηκε πολύ καλά και με πίστη ότι μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενήσει την Αλκμααρ στο Περιστέρι. Ο τεχνικός του ΠΑΣ μιλώντας για το παιχνίδι αναγνώρισε την ανωτερότητα των αντιπάλων, ειδικά στο θέμα της εμπειρίας σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η ομάδα του έχει τις δυνατότητες να αλλάξει τα πράγματα. Οπως είπε, αν και θα πρέπει ο ΠΑΣ να κυνηγήσει το γκολ, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της συνολικότερης έξυπνης διαχείρισης που θα πρέπει να έχει στο παιχνίδι. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ελληνική ομάδα.

  • Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε την απόκτηση του Μιχάλη Μπουκουβάλα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστροφή στους τίτλους για την ΑΕΚ(2023-05-16 00:00:00.0)
Σφράγισαν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» ΠΑΟ και Αρης(2022-05-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2020-10-03 00:00:00.0)
Μεγάλη νίκη για τον Ατρόμητο στη Στοκχόλμη(2015-08-01 00:00:00.0)
Χαμόγελα για ΠΑΟ και ΑΕΚ(2012-11-20 00:00:00.0)
Προδόθηκε από την άμυνα(2009-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ