Τετάρτη 27 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ «ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Καλούν σωματεία και φορείς σε έμπρακτη συμπαράσταση

Σε ανακοίνωσή τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα «Λιπάσματα Καβάλας» καλούν τα σωματεία, τους Συλλόγους Αγροτών, τους φορείς του Ν. Καβάλας να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους εργαζόμενους των «Λιπασμάτων» και με τη φυσική τους παρουσία τις μέρες της απεργίας στο εργοστάσιο.

«Τα προβλήματα σε όλους τους χώρους δουλειάς έχουν κοινή αιτία, την επίθεση της καπιταλιστικής εργοδοσίας, με σύμμαχο την κυβέρνηση και την ΕΕ, που για να αυξήσει τα κέρδη της, να επικρατήσει στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις επιτίθεται στους εργαζόμενους εντείνοντας την εκμετάλλευση, καταργώντας δικαιώματα, φτηναίνοντας την τιμή της εργατικής δύναμης (π.χ. στους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου)».

«Καλούμε τους συναδέλφους που υπογράψανε τις ατομικές συμβάσεις, τους εκτάκτους των "Λιπασμάτων" με κάθε τρόπο να μπούνε στον αγώνα για αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις, για μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους. Να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας. Να μη γίνουν γρανάζι του απεργοσπαστικού μηχανισμού που προσπαθεί να στήσει η μεγαλοεργοδοσία. Σήμερα, η εργοδοσία σάς "χαϊδεύει" τα αυτιά, αύριο θα μας ξεζουμίσει όλους μας, για να αυξάνει τα κέρδη της». Τέλος, υπογραμμίζουν τις τεράστιες «ευθύνες της κυβέρνησης, που όχι μόνο διατηρεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο πάνω στο οποίο πατάει ο Λαυρεντιάδης, αλλά του διαθέτει και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς προκειμένου να φοβίσει τους εργαζόμενους» και διεκδικούν:

  • Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Να παρθούν πίσω οι προκλητικές μηνύσεις.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο ύψος της προηγούμενης για όλους τους εργαζόμενους, όλων των εταιρειών.
  • Οχι στις ατομικές συμβάσεις, στις διαθεσιμότητες. Μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για τη σωστή λειτουργία του εργοστασίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ