Σάββατο 23 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι «Επτά επί Θήβας» στην Πάτρα

Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, που σήμερα ανεβαίνουν στην Επίδαυρο, θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιούλη, στις 21.30.

Πρόκειται, για την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μια δυνατή τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Η υπόθεση του έργου:

Το θέμα των «Επτά επί Θήβας», είναι η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα. Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε το θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Αργους Αδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη...

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, Σκηνικά - Κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν, Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, Χορογραφία - Κίνηση: Εντι Λάμε, Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος.

Διανομή:

Ετεοκλής: Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού, Πολυνείκης: Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού, Αγγελος: Γιώργος Καύκας, Κήρυκας: Αλέξανδρος Τσακίρης, Αντιγόνη: Νάντια Κοντογεώργη, Ισμήνη: Ιώβη Φραγκάτου.

Χορός: Λουκία Βασιλείου, Δημήτρης Δρόσος, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Κλειώ - Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Εύη Σαρμή, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Η γενική είσοδος είναι 12 ευρώ, για ανέργους, φοιτητές και ΑΜΕΑ είναι 10 ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι «Επτά επί Θήβας» στην Αθήνα(2017-08-24 00:00:00.0)
Οι «Επτά επί Θήβας» στην Πάτρα(2017-08-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την περιοδεία οι «Επτά επί Θήβας»(2017-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ