Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016
Χωρίς Ρώσους αθλητές στο Στίβο

Μακριά από το Ρίο, θα βρεθούν τελικά οι Ρώσοι αθλητές μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστηρίου της Λωζάνης που δικαίωσε την IAAF και απέρριψε την προσφυγή των 68 Ρώσων αθλητών του στίβου που ζητούσαν να συμμετάσχουν στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Την προσφυγή των αθλητών έκανε η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή και αφορά την υπόθεση «κρατικού» προγράμματος ντόπινγκ που έφερε στην επιφάνεια η WADA. Μάλιστα, σύμφωνα με την αρχική απόφαση της IAAF, θα επιτραπεί η συμμετοχή σε λίγους Ρώσους αθλητές του στίβου που πληρούν διάφορα κριτήρια.

Αντίδραση για την απόφαση, υπήρξε από την χρυσή Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ, Ελένα Ισινμπάγεβα η οποία μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων την χαρακτήρισε ως «κηδεία του στίβου» και δήλωσε εξαιρετικά απογοητευμένη. Από την πλευρά του ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, μίλησε για πολιτική απόφαση χωρίς νομικά επιχειρήματα. Μεγάλη είναι και η πιθανότητα - όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ντμίτρι Πέσκοφ - συνάντησης του Βλάντιμιρ Πούτιν με το προεδρείο της Ρωσικής Ολυμπιακή Επιτροπής.

Αντίθετα, ο Γιουσέιν Μπόλτ, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου είπε πως «είναι ένα λυπηρό γεγονός αλλά αν υπάρχουν οι αποδείξεις, οι συνέπειες είναι αναπόφευκτες. Οποιος κάνει λάθος πρέπει να πληρώσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ