Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υακίνθεια 2016

Τα Υακίνθεια, που, εδώ και 19 χρόνια, συνθέτουν και σμίγουν τους πολιτισμούς της Μεσογείου, θα πραγματοποιηθούν φέτος στις 27 - 31 Ιούλη, στα Ανώγεια της Κρήτης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Την Τετάρτη 27 Ιούλη, στο Θέατρο Αγίου Υακίνθου, στις 21.30, «Η τέχνη του γέλιου με αγνά υλικά». Ο Σπύρος Πλουσής ή Ρολιός σε μια ξεκαρδιστική αναπαράσταση της καθημερινότητας των Ανωγειανών. Μαζί του οι μουσικοί Αντώνης Κοντόκαλος και Κώστας Βρέντζος.

Την Πέμπτη 28 Ιούλη, στο Θέατρο Αγίου Υακίνθου, στις 21.30, θα εμφανιστεί η Cristina Branco. Μια μοναδική παράσταση από τη διάσημη ερμηνεύτρια με τη διεθνή καριέρα, στο λαϊκό τραγούδι της Πορτογαλίας, τα περίφημα Φάντος. Συμμετέχουν η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, με μεσογειακό ρεπερτόριο.

Ακόμα, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους των Ανωγείων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Την Παρασκευή, 29 Ιούλη, στο Θέατρο Αγίου Υακίνθου, στις 21.30, «Κραυγές και ψίθυροι». Τραγουδούν ο Ψαραντώνης και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Θα μιλήσει ο Ν. Λυγερός με θέμα: «Η μαχητικότητα του Ερωτόκριτου».

Το Σάββατο 30 Ιούλη, στο Θέατρο Αγίου Υακίνθου, στις 21.30, θα εμφανιστεί το ιταλικό σχήμα «MD's QUARTET» σε μια αισθαντική και μελωδική παράσταση, καθώς και «Η παρέα του Υακίνθου».

Την Κυριακή 31 Ιούλη, στην Πλατεία Μεϊντάνι, στις 21.30, θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων «Από τη Γη στη Σελήνη», του Αγγελου Σπάρταλη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν.

Τραγούδια από τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Ψαραντώνη.

Τα Υακίνθεια τιμούν για φέτος το σιτάρι και παρουσιάζουν ό,τι εκπορεύεται από το γάλα της γης. Ψωμί, παξιμάδια, περίτεχνα κουλούρια, σιταρένιο χυλό...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ