Τετάρτη 20 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σαν προσευχή...

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Momentum» - Αργύρης Πανταζάρας παρουσιάζει, στη Μικρή Επίδαυρο, την «Μητρόπολη» - Χορός και Αγγελος από το πανάρχαιο δράμα (22 και 23 Ιούλη, 21.30).

Σε έναν έρημο και άγονο τόπο συναντιούνται επτά αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Καθένας και ένας τόπος, καθένας και μια εποχή, μια ιστορία. Ανώνυμοι, μάρτυρες γεγονότων πόνου, βίας, θανάτου και θαυμάτων. Μάρτυρες πτώσεων πολιτισμών, ιδεών, ανθρώπων και βασιλείων. Εξόριστοι από τη ζωή, περιπλανώμενοι ασκητές, ξορκίζουν την Ιστορία. Προσεύχονται γι' αυτά που έγιναν και γι' αυτά που θα γίνουν. Ψελλίζουν ένα χορικό, ένα κοινό «τραγούδι» μέσα απ' όλες τις ιστορίες και αναζητούν τη δική τους «Μητρόπολη».

Η «Μητρόπολη» του Αργύρη Πανταζάρα και της καλλιτεχνικής ομάδας «Momentum» υφαίνεται μέσα από τη σύνθεση πέντε αρχαίων τραγωδιών. Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ο «Οιδίπους Τύραννος», οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, ο «Ηρακλής μαινόμενος» και η «Μήδεια» ακούγονται σαν προσευχή μιας χώρας που πεθαίνει. Εκπτωτοι άγγελοι έκπτωτης πόλης τραγουδούν τη γέννηση και την ανάσταση, τον άθλο και το λάθος, το θαύμα και το θάνατο, το θρήνο, το χαμό και την τύφλωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ