Τετάρτη 13 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- «Η Χίλαρι Κλίντον είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία και σκοπεύω να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι θα γίνει η νέα Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» δήλωσε χτες ο «Δημοκρατικός» γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, που τάχθηκε χτες και επίσημα στο πλευρό της υποψήφιας του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, Χίλαρι Κλίντον. Ο Τραμπ από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως ο Σάντερς με την υποστήριξή του στην Κλίντον «έγινε μέρος ενός διεφθαρμένου συστήματος».

ΡΙΑΝΤ.-- Η πετρελαϊκή βιομηχανία χρειάζεται μια τιμή άνω των 50 δολαρίων το βαρέλι για να διατηρήσει τις επενδύσεις, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ αλ-Φαλίχ, σε γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι θα υπερισχύουν οι καθοδικές πιέσεις στις τιμές λόγω των τεράστιων αποθεμάτων. «Χρειαζόμαστε μια τιμή πάνω από τα 50 δολάρια για να πετύχουμε μια ισορροπία στις αγορές πετρελαίου μακροπρόθεσμα», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» ο Φαλίχ. «Και όπως τα 50 δολάρια είναι πολύ χαμηλά για να διατηρηθούν οι επενδύσεις, οι τιμές άνω των 100 δολαρίων είναι υπερβολικές. Το καλύτερο βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα», δήλωσε.

ΒΗΡΥΤΤΟΣ.-- Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Μαρκ Ερό, που ξεκίνησε χτες διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Λίβανο, διαβεβαίωσε πως θα κάνει «ό,τι είναι δυνατόν», για να βοηθήσει τη χώρα να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο που έχει παραλύσει τη βουλή και την κυβέρνηση, εμποδίζοντας, εδώ και δύο χρόνια, την εκλογή νέου Προέδρου μετά τη λήξη της θητείας του Μισέλ Σουλεϊμάν το Μάη του 2014.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Τα Ηνωμένα Εθνη απηύθυναν χτες νέα έκκληση για την προστασία αμάχων στο Νότιο Σουδάν, μετά την πρόσφατη ανάφλεξη εμφύλιων συγκρούσεων ανάμεσα σε ενόπλους του Προέδρου Σάλβα Κιίρ και του αντιπροέδρου Ρίεκ Μάτσαρ. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως πάνω από 36.000 νέοι εκτοπισμένοι από τις εστίες τους αναζητούν καταφύγιο σε βάσεις του ΟΗΕ, ενώ η Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες κάλεσε τις γειτονικές χώρες να κρατήσουν ανοικτά τα σύνορά τους για τους Νοτιοσουδανούς πρόσφυγες. Αυτά ενώ στην πρωτεύουσα του Ν. Σουδάν, Τζούμπα, επικρατούσε χτες τεταμένη ηρεμία και σχετική τήρηση της συμφωνίας για «παύση των εχθροπραξιών», που ανακοίνωσαν νωρίτερα ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ