Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διήμερο των Οργανώσεων Εξωτερικού της ΚΝΕ

Στιγμιότυπα από το περσινό Διήμερο των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο Εξωτερικό
Στιγμιότυπα από το περσινό Διήμερο των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο Εξωτερικό
Ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Ιούλη, το Διήμερο των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο Εξωτερικό. Πρόκειται για το 8ο Διήμερο των Οργανώσεων της ΚΝΕ και φέτος πραγματοποιείται στο Κρέφελντ της Κολωνίας, στη Γερμανία. Οπως κάθε χρόνο, το Διήμερο είναι ενταγμένο στη φεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ για το 42ο Φεστιβάλ της με σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή "Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία"».

Από το πρόγραμμα του φετινού Διήμερου, ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις που αφορούν την ανάδειξη της Ιστορίας, αλλά και των σύγχρονων συμπερασμάτων και διδαγμάτων από την τρίχρονη ηρωική δράση του ΔΣΕ που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν συζητήσεις για το Υγειονομικό και για τις γυναίκες στον ΔΣΕ, ενώ την Κυριακή θα προβληθεί βίντεο με ζωντανές μαρτυρίες για την υποδοχή των αγωνιστών στις σοσιαλιστικές χώρες, με ειδικές αναφορές στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (DDR). Μέσα από διηγήσεις μαχητών του ΔΣΕ που βρήκαν καταφύγιο στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, και συγκεκριμένα στη ΓΛΔ, αναδεικνύεται η ανωτερότητα του νέου συστήματος που αγκάλιασε με φροντίδα τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΔΣΕ όπως και τα παιδιά που σώθηκαν και τους έδωσε τη δυνατότητα να μορφωθούν, να φτιάξουν οικογένειες και να δουλέψουν, να συμβάλουν κι αυτοί στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας.


Η κεντρική ομιλία του Διημέρου θα γίνει το Σάββατο με ομιλητή τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, Γραμματέα της ΤΕ Γερμανίας του ΚΚΕ.

Στο χώρο του Διημέρου θα λειτουργεί επίσης βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και θα γίνονται ξεναγήσεις στην έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και ιστορικά στοιχεία για τη δράση του ΔΣΕ. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και αθλητικές δραστηριότητες, με τουρνουά ποδοσφαίρου και βόλεϊ, παιδικές δραστηριότητες για τους μικρότερους κατασκηνωτές και η παρουσίαση εργασίας για τον μαθητικό διαγωνισμό της ΚΝΕ και φυσικά γλέντι. Στο Διήμερο θα συμμετέχουν μετά από πρόσκληση της ΚΝΕ και αντιπρόσωποι από τη Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία (SDAJ) και το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (DKP).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ