Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικό εργαστήρι στο θέατρο «Από Κοινού»

Ενα καινούριο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας. Το θέατρο «Από Κοινού». Οπως σημειώνεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου: «Το θέατρο "Από Κοινού" δημιουργήθηκε από την ανάγκη να πάμε κόντρα στην απογοήτευση, κόντρα στη μοιρολατρία, συνεχίζοντας τον αγώνα για όσα ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Οι δραστηριότητές μας πολλές και ποικίλες. Αρχής γενομένης από το χειροποίητο - στην κυριολεξία - θέατρό μας. Ενας χώρος κοντά στο σταθμό του μετρό "Κεραμεικός", στην Ευπατριδών 4, που από συνεργείο μετατρέψαμε - με όλες τις νόμιμες και ασφαλείς προδιαγραφές - σε θέατρο και πολυχώρο τέχνης.

Εκτός από θεατρικές παραστάσεις, θα φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και κινηματογραφικές βραδιές στον αυλή του "Από Κοινού", με χαμηλό εισιτήριο. Επίσης Θέατρο Σκιών για μικρούς και μεγάλους, από άξιους συνεχιστές του είδους».

Στις άμεσες δραστηριότητες του θεάτρου «Από Κοινού» είναι η δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου. Ο πρώτος κύκλος του θεατρικού εργαστηριού αρχίζει τη Δευτέρα 18 Ιούλη, κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής, και ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη.

Το θεατρικό εργαστήρι του «Από Κοινού» προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βασικών γνώσεων και εμπειριών, έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να καλύψει μια, όσο γίνεται, σφαιρική και πολύπλευρη θέση και άποψη για τη λειτουργία της θεατρικής τέχνης. Απευθύνεται σ' όλους εκείνους που θα ήθελαν να ζήσουν τη μαγεία της ανακάλυψης μιας σειράς από κώδικες έκφρασης και επικοινωνίας, να βοηθήσει τα παιδιά που σκέφτονται να ακολουθήσουν την τέχνη του θεάτρου να συνθέτουν ρόλους μέσα από την υποκριτική και την κίνηση, έτσι ώστε να γνωρίσουν και να κατακτήσουν τα εκφραστικά τους μέσα.

Στο θεατρικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθούν τα εξής μαθήματα: Υποκριτικής, Φωνητικής, Κινησιολογικού Αυτοσχεδιασμού, Απαγγελίας και Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας.

Διδάσκουν οι: Κοραής Δαμάτης (Υποκριτική), Ελένη Γερασιμίδου (Υποκριτική), Αντώνης Ξένος (Απαγγελία), Νένη Ζάππα (Φωνητική), Αγγελική Ξένου (Κινησιολογικό Αυτοσχεδιασμό), Αλεξάνδρα Μπούκα (Ιστορία Θεάτρου και Λογοτεχνίας).

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες: 2106033676, 6977987271. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ