Τρίτη 14 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παρασκευή και Σάββατο τα Φεστιβάλ ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Αθήνα

Στις 17 και 18 Ιούνη, στη ΦΕΠΑ και στο Μπαρουτάδικο, αντίστοιχα

Η σκυτάλη των εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ανά την Ελλάδα περνάει αυτή τη βδομάδα στις Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Αττική, που στις ίδιες ημερομηνίες, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιούνη, διοργανώνουν τα διήμερά τους.

Το Φεστιβάλ των ΑΕΙ Αττικής θα γίνει στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ούλοφ Πάλμε 2, Ζωγράφου), όπου την Παρασκευή 17 Ιούνη θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει επίσης η συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Μίλτο Πασχαλίδη. Τη δεύτερη μέρα, σε συζήτηση με θέμα «Το πανεπιστήμιο που έχουμε, το πανεπιστήμιο που θέλουμε» θα μιλήσει ο Δημήτρης Κοιλάκος, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα ακολουθήσει και συναυλία με τους Λ. Παπαδόπουλο, Γ. Γιοκαρίνη, Μ. Φάμελλο και Ν. Ζιώγαλα. Αφιερώματα, εκθέσεις, θεατρικά, χορευτικά και μουσικά φοιτητικά σχήματα περιλαμβάνονται και τις δυο μέρες στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ των ΤΕΙ Αττικής θα γίνει στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω. Το Σάββατο 18 Ιούνη θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα γίνει συναυλία με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ζουγανέλη. Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 17 Ιούνη, στο Φεστιβάλ θα γίνει συζήτηση με θέμα «Σχέδιο "Αθηνά", Ανωτατοποιήσεις... Τι θα γίνει επιτέλους με τα ΤΕΙ;», με την Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, και το πρόγραμμα θα κλείσει με λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Και τις δυο μέρες, πολλά φοιτητικά σχήματα θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Στις 16 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί, επίσης, στα Γιάννενα το Φεστιβάλ του Εργατικού Τομέα της Οργάνωσης και στην Κοζάνη το Φεστιβάλ στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στις 17 Ιούνη στο Βόλο το Φεστιβάλ των ΑΕΙ και στα Γιάννενα το Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ