Associated Press |
Πολωνοί επιχειρούν όπως - όπως να επισκευάσουν γκρεμισμένη, από τα πλημμυρισμένα νερά, γέφυρα |
Συνεργεία αρωγής και κάτοικοι της νότιας Πολωνίας προσπαθούσαν χτες να αντιμετωπίσουν την οργή της φύσης, καθώς οι πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή έχουν κοστίσει 11 ζωές -εννέα από πνιγμό και δύο από κεραυνό-, έχουν αναγκάσει πάνω από δέκα χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και έχουν προκαλέσει χάος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της χώρας, Βίτολντ Μαζιάρζ.
Το υπουργείο Εσωτερικών εκφράζει την ανησυχία του για την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας περί νέων σφοδρών βροχοπτώσεων, ενώ αναμένει εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών μετά το Σαββατοκύριακο.
Οι πλημμύρες αυτής της βδομάδας είναι οι χειρότερες από το καλοκαίρι του 1997, όταν είχαν πληγεί 46.000 σπίτια, 55 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και είχαν προκληθεί ζημιές οικονομικού ύψους 3,4 δισ. δολαρίων..