Τετάρτη 8 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιήγηση σε αθέατους τόπους

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει την περιοδική έκθεση «Στην επιφάνεια» στο κτίριο «Ξυλαποθήκη» επί της οδού Πύλης 8 στις Αστικές Πύλες του Πειραιά.

Μία συλλογή από φωτογραφίες και βίντεο φέρνουν στην επιφάνεια τις διαδικασίες που εξελίσσονται παράλληλα σε διαφορετικά σημεία του έργου, υπόγεια και πίσω από εργοταξιακές περιφράξεις. Με ξεναγό τον φωτογραφικό και κινηματογραφικό φακό ο επισκέπτης περιηγείται σε αθέατους τόπους: Από τις αρχαίες σήραγγες, τις δεξαμενές και το ρωμαϊκό υδραγωγείο, στις σύγχρονες σήραγγες των υπόγειων σταθμών του Μετρό και στα εργαστήρια συντήρησης της ανασκαφής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 8:30 μ.μ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ομάδα χορού «Πρόσχημα» σε χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου. Ερμηνεύουν: Ιωάννα Αποστόλου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ευγενία Σιγαλού, Βιβή Χριστοδουλοπούλου. Νέυ: Αλέξανδρος Σιγαλός. Φωτιστική εγκατάσταση: Θωμάς Οικονομάκος.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή 9.00 -17.00, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 - 20.00. Τρίτη κλειστά. Παραμένει κλειστό τις επίσημες αργίες. Ελεύθερη είσοδος. Στην έκθεση υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ