Τρίτη 17 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒASKET LEAGUE
Πιστός στο ραντεβού ο ΠΑΟ

Αλλάζοντας πρόσωπο σε σχέση με τους αγώνες της Θεσσαλονίκης και εκμεταλλευόμενος άριστα το πλεονέκτημα έδρας, στο 5ο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Αρη με 84-68 και με συνολικό σκορ 3-2 νίκες στη σειρά του συγκεκριμένου ημιτελικού πήρε την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος. Εκεί τους «πράσινους» περιμένει ήδη ο Ολυμπιακός, με τα παιχνίδια των δύο ομάδων να ξεκινούν την Πέμπτη 19 Μάη. Σημειώνεται πως ο πρωταθλητής αναδεικνύεται στις 3 νίκες ενώ το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού ανήκει στους «ερυθρόλευκους», που πήραν την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Πλέον, η σειρά των αγώνων επανέρχεται στο σύστημα 1+1 (δηλαδή σε κάθε έδρα εναλλάξ).

Στον αγώνα του ΟΑΚΑ οι «πράσινοι», αν και πάλι είχαν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους, κατάφεραν να επικρατήσουν του για μια ακόμη φορά αξιόμαχου Αρη. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλύτερα στο πρώτο μέρος όταν και πήραν σημαντική διαφορά στο σκορ (24-14, 40-28), ωστόσο στην τρίτη περίοδο έριξαν τους ρυθμούς. Αποτέλεσμα ήταν ο Αρης κυρίως με τον Ουάιτ να μειώσει 40-34 στο 26'. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός με μπροστάρηδες τους Φελντέιν, Γκιστ ξαναπήρε διαφορά στο σκορ (57-48, 73-60), βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση.

  • Μικρός τελικός: Πλέον ο Αρης θα αναμετρηθεί με την ΑΕΚ στο μικρό τελικό του πρωταθλήματος για το στόχο της 3ης θέσης, με τα παιχνίδια των δυο ομάδων να ξεκινούν αύριο Τετάρτη 18/5 στο «Νίκος Γκάλης». Και αυτή η σειρά κρίνεται στις 3 νίκες, με τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης να έχουν το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ