Τετάρτη 11 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Ανατροπή και πρόκριση για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 στις νίκες επί της ΑΕΚ και πέρασε στον τελικό

Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 στις νίκες επί της ΑΕΚ και πέρασε στον τελικό
Οταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και στο μείον 17 τότε ξύπνησε ο Ολυμπιακός και επικρατώντας και στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ με 89-75 έκανε το 3-0 στις νίκες επί των «κιτρινόμαυρων» σφραγίζοντας την πρόκριση στον τελικό της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλύτερα από το 25' και έπειτα, όταν με τον κορυφαίο του αγώνα Χάκετ (18 π.) βρήκαν τις λύσεις από τα μακρινά σουτ. Ετσι, κατάφεραν να μετατρέψουν το εις βάρος τους 50-33 στο 22' σε 54-51 εντός 6λέπτου και να ξαναβρεθούν σε απόσταση αναπνοής από τους γηπεδούχους. Με την ψυχολογία υπέρ του και χάρη στο ...όπλο της μεγαλύτερης εμπειρίας και τους Σπανούλη - Λοτζέσκι να αναλαμβάνουν τα ηνία στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στην 4η περίοδο εξακολουθώντας να βρίσκουν λύσεις από την περιφέρεια. Πέρασαν μπροστά στο σκορ με 65-61 στο 32' και από τότε δεν ξαναέχασαν την πρωτοπορία μέχρι το τέλος.

Στην άλλη πλευρά, η ΑΕΚ, για πολλοστή φορά φέτος, έγινε ιδανική αυτόχειρας παρά την απόκτηση σημαντικής διαφοράς στο παιχνίδι. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εντυπωσιακοί στο πρώτο 25λεπτο, όταν πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις και έχοντας ως μπροστάρη τον Μπράουν (17 π.), κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του αγώνα αποκτώντας σημαντική διαφορά στο σκορ από τις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου (27-20, 32-22, 40-27). Ωστόσο, οι παίκτες του Ζντοβτς δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στην αντίδραση του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα την ήττα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα περιμένει τον νικητή της σειράς Αρη - Παναθηναϊκού για τον αντίπαλο στον τελικό, ενώ ο χαμένος θα παίξει με την ΑΕΚ στο μικρό τελικό για την 3η θέση.

Καθοριστικό ραντεβού για Αρη - ΠΑΟ

Το πλέον καθοριστικό ραντεβού τους έχουν σήμερα ξανά στο «Νίκος Γκάλης» Αρης και Παναθηναϊκός (19.00, Nοvasports 3) που κοντράρονται για τέταρτη φορά, με το σκορ στις νίκες να είναι 2-1 επί των «πρασίνων». Οι γηπεδούχοι με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη της Δευτέρας επιδιώκουν να κάνουν κάτι ανάλογο σήμερα ώστε να ισοφαρίσουν τη σειρά και να οδηγήσουν τα πράγματα σε 5ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός επιδιώκει ό,τι δεν κατάφερε στο τρίτο παιχνίδι να το κάνει σήμερα τελειώνοντας από τώρα την υπόθεση - πρόκριση. Ωστόσο, το κλίμα στους «πράσινους» βάρυνε επικίνδυνα τις τελευταίες ώρες με αιτία το πειθαρχικό παράπτωμα των τριών Αμερικανών Φελντέιν, Γκιστ, Χέινζ, οι οποίοι ...νυχτοπερπάτησαν στη Θεσσαλονίκη μετά το πρώτο παιχνίδι, χωρίς άδεια. Με απόφαση του Αργύρη Πεδουλάκη οι τρεις τους (οι οποίοι τα άκουσαν από τον Ελληνα τεχνικό) δεν προπονήθηκαν χτες και η συμμετοχή τους για σήμερα παραμένει μετέωρη. Φυσικά αναμένονται και περαιτέρω συνέπειες για τους τρεις Αμερικανούς.

  • Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Αρης καταδίκασε τη συμπεριφορά των οπαδών του μετά το τέλος του πρώτου αγώνα, που προκάλεσαν λεκτικά τους Φώτση, Διαμαντίδη (τους έβρισαν) και τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ