Τετάρτη 4 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μπλοκάρουν τη συγκρότηση προεδρείου στην ΟΕΝΓΕ

Τις μεθοδεύσεις της παράταξης «ΜΕΤΩΠΟ» (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) για να μη συγκροτηθεί προεδρείο στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών». Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν έγινε κατορθωτό να συγκροτηθεί σε σώμα το Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) της ΟΕΝΓΕ κατά τη συνεδρίασή του στις 20/04/16. Με αποκλειστική ευθύνη της παράταξης "ΜΕΤΩΠΟ" δεν εκλέχτηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΝΓΕ, αλλά ούτε και το προεδρείο, ενώ η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά από 2 μήνες, την 1η Ιούνη (!), οπότε, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα έχουν περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!».

Μάλιστα, «κατά τη συνεδρίαση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ το "ΜΕΤΩΠΟ" έφτασε στο σημείο να κάνει νέες ερμηνείες στον τρόπο εκλογής της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ανακάλυψε ότι η τρίτη δύναμη ("ΜΕΤΩΠΟ") με 49 ψήφους μπορεί να έχει περισσότερες έδρες στην Εκτελεστική Επιτροπή από την πρώτη δύναμη (ΔΗΠΑΚ) που έχει 53 ψήφους! Μαζί με τα μαθηματικά του Κατρούγκαλου, που εμφανίζει τις μειώσεις στις συντάξεις ως αυξήσεις, έχουμε και τα μαθηματικά της παράταξής του», ενώ «κάνουν και συστάσεις νομιμοφροσύνης στην πολιτική του υπουργείου σε όσους πάρουν θέση στο προεδρείο! Πρόκειται για τα γνωστά πλέον σε όλους παιχνίδια με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών του πρόσφατου Συνεδρίου που ανέδειξε τη ΔΗΠΑΚ σε πρώτη δύναμη».

Η ΔΗΠΑΚ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο, δηλαδή στην πρώτη δύναμη αναλογεί ο πρόεδρος, στη δεύτερη ο γραμματέας, στην τρίτη ο αντιπρόεδρος. Καλεί τους γιατρούς να αγωνιστούν μαζί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, «για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και εφημερίες με ανθρώπινες συνθήκες, κόντρα στην "κλαδική συμφωνία" που επιδίωκε το "ΜΕΤΩΠΟ" με το υπουργείο του, η οποία άνοιγε το δρόμο για διευθέτηση του χρόνου εργασίας και διαιώνιζε το άθλιο καθεστώς της εφημέρευσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ