Τετάρτη 4 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εφαλτήριο απεργιακής κλιμάκωσης ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς

Δεκάδες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα την Κυριακή 8 Μάη. Στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Πανελλαδική απεργία για τους κλάδους που δουλεύουν εκείνη τη μέρα

Με δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την Κυριακή 8 Μάη τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρυχτεί για εκείνη τη μέρα. Στην Αθήνα, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ενα τραγούδι για τον πρόσφυγα». Στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλούν η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ, ενώ ανακοίνωση - κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες εξέδωσε και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στη Θεσσαλονίκη, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Απόφαση για απεργία την Κυριακή 8/5 έχει πάρει η ΓΣΕΕ, ενώ την ίδια μέρα δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Θυμίζουμε, επίσης, ότι η ερχόμενη είναι μια από τις εφτά Κυριακές που σύμφωνα με το νόμο επιτρέπεται στα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά (έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων). Από αυτή τη σκοπιά, η μάχη της πανελλαδικής απεργίας αποκτά ξεχωριστή σημασία στον κλάδο του Εμπορίου.

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει φέτος με την προετοιμασία της 48ωρης γενικής απεργίας, ενάντια στο νόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό που συζητιέται ήδη στη Βουλή. Γι' αυτό, το ΠΑΜΕ σημειώνει στην ανακοίνωση για την 1η Μάη: «Οργανώνουμε τη 48ωρη απεργία - κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο. Να μην περάσει το νέο έγκλημα! Δε θα παραδώσουμε την Ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που καραδοκούν! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας!».

Πρωτοβουλίες σωματείων - Εργατικών Κέντρων

Αναδεικνύοντας το ταξικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς και παράλληλα με την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας, μια σειρά συνδικάτα και φορείς οργανώνουν εκδηλώσεις για την 1η Μάη. Ορισμένες από αυτές είναι οι εξής:

  • Το Σωματείο Μετάλλου Κορινθίας «Ο Ηφαιστος» και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας προβάλλουν την ταινία «Ουτοπία 1961», σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στο Συναυλιακό Χώρο «Μαρία Δημητριάδη» (Αδειμάντου 12).
  • Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ οργανώνει προβολή της ταινίας «Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού, την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
  • Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου θα προβάλουν το ντοκιμαντέρ «Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα», τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, την Παρασκευή 6 Μάη, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα «Γκαλιούρη» του κινηματοθεάτρου «Μαρούλα».
  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, την Κυριακή 8 Μάη, στις 12.30 μ., σε συνεργασία με το «Cine Foskolos», θα προβάλει την ταινία του Κώστα Φιλούση «Ουτοπία 1961», με θέμα τη μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου.
  • Κάλεσμα στους εργαζόμενους να παρακολουθήσουν την ταινία «Ουτοπία 1961» που προβάλλεται από την Πέμπτη 5 Μάη έως τη Δευτέρα 9 Μάη, στον κινηματογράφο «Cine REX» στους Μυτιληνιούς, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ