Τετάρτη 27 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ενδοκυβερνητικές τριβές στο φόντο ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών

Συνέχεια στο «σίριαλ» των επιθέσεων κατά του διευθύνοντα συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα, έδωσε (μετά τους υπουργούς Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη και Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα) ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τέλη της περασμένης βδομάδας στον «Real FM», φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο ενδοκυβερνητικές τριβές που αντανακλούν στην πραγματικότητα τους εντεινόμενους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς γύρω από το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Π. Σκουρλέτης ούτε λίγο - ούτε πολύ υποστήριξε ότι το ΤΑΙΠΕΔ εφαρμόζει «δικό του σχέδιο στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων», το οποίο βρίσκεται «έξω από αυτό της κυβέρνησης». Χαρακτήρισε λάθος την επιλογή να τεθεί ο Στ. Πιτσιόρλας επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ και υπαινίχθηκε πως το Ταμείο βρίσκεται πίσω από διαρροές προς τον Τύπο για μέλη της κυβέρνησης.

Πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, εμφανίστηκε να κρατά αποστάσεις από τις εν λόγω δηλώσεις, λέγοντας ότι «το ΤΑΙΠΕΔ ως ΝΠΙΔ έχει τις δικές του αυτόνομες διαδικασίες, που προκύπτουν από το καταστατικό λειτουργίας του» και προσθέτοντας πως «τα στελέχη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, που διορίζονται από την κυβέρνηση, κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και το σχετικό έλεγχο».

Προς το παρόν δεν δίνεται συνέχεια στο θέμα - πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Π. Σκουρλέτη και του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, το Σαββατοκύριακο, η οποία άφησε «ικανοποιημένο» τον υπουργό - ωστόσο νέα συνέχεια αναμένεται με τη σύσταση του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του τρίτου μνημονίου και ενώ - μετά τον ΟΛΠ - προχωρούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης για μια σειρά στρατηγικής σημασίας υποδομές (ΟΛΘ, σιδηρόδρομοι, περιφερειακά λιμάνια κ.ά.).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ