Τετάρτη 27 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Χρηματοδοτεί τη φασιστική ευρωπαϊκή ομάδα της Χρυσής Αυγής

Πάνω από 2,3 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί από την ΕΕ σε φασιστικές και νεοναζιστικές ευρωπαϊκές οργανώσεις και τα «ιδρύματά» τους, σύμφωνα με στοιχεία του σουηδικού ιδρύματος Expo, ενώ μόνο για το 2016 η ΕΕ χρηματοδότησε με 600.000 ευρώ την ομαδοποίηση φασιστικών κομμάτων «Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία» (APF - Alliance for Peace and Freedom), στην οποία ανήκει και η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή...

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, κομμάτι αυτών των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση συνάντησης ναζιστικών - φασιστικών κομμάτων στη Στοκχόλμη το Μάη του 2016, με οργανωτή το «ίδρυμα» του APF, «Europa Terra Nostra» («Ευρώπη Δική μας Γη»).

Να σημειωθεί ότι στη «Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία» πρόεδρος είναι ο Ιταλός φασίστας, επικεφαλής της «Forza Nuova», Ρ. Φιόρε, και αντιπρόεδροι ο υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτ. Ματθαιόπουλος και ο εκδιωχθείς πρόεδρος του φασιστικού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP), Ν. Γκρίφιν.

Να υπενθυμίσουμε ότι η χρηματοδότηση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής από το ελληνικό Κοινοβούλιο, στο κομμάτι που αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων (και όχι των βουλευτών), έχει ανασταλεί εξαιτίας της ποινικής δίωξης σε βάρος της ως «εγκληματικής οργάνωσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ