Τετάρτη 27 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Νέες απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων

Την άμεση ανάκληση των πέντε απολύσεων από το «Ιδρυμα Ευγενίδου» απαιτεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Την Τετάρτη 20 Απρίλη, η εργοδοσία του Ιδρύματος ανακοίνωσε σε πέντε εργαζόμενους ότι απολύονται με πρόσχημα την «περικοπή θέσεων εργασίας». Μάλιστα, οι απολύσεις ανακοινώθηκαν ακόμα και τηλεφωνικά στους εργαζόμενους που δεν εργάζονταν τη συγκεκριμένη μέρα.

Οπως εξηγεί η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της εργοδοσίας γιατί το τελευταίο διάστημα πρωτοστατούσαν ενάντια στις απολύσεις που είχαν προηγηθεί, ενάντια σε απλήρωτες και υποχρεωτικές υπερωρίες, είχαν πάρει πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και τη συγκρότηση επιχειρησιακού σωματείου.

«Στο "Ιδρυμα Ευγενίδου" εντάσσονται το Πλανητάριο, η Βιβλιοθήκη, η Διαδραστική Εκθεση και άλλα τμήματα απ' όπου καθημερινά περνάνε εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Το εκδοτικό του τμήμα υπογράφει συμφωνίες εκατομμυρίων με το υπουργείο Παιδείας. Εχει στενή σχέση με τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι οι εκδικητικές απολύσεις αποτελούν προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδίσει την ανάπτυξη συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο», σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την επιστροφή των συναδέλφων τους στη δουλειά.

Επίσης, την απόλυση ξενοδοχοϋπαλλήλου, μέλους του ΔΣ του, από την επιχείρηση «Πέλαγος ΑΕ» στην Κω καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Οπως σημειώνει, η εργοδοσία επικαλέστηκε «σοβαρά οικονομικά προβλήματα» και ανάγκη για μείωση του εργατικού δυναμικού, για να δικαιολογήσει την απόλυση, ωστόσο χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς αυτούς προσχηματικούς, αφού η συγκεκριμένη μονάδα πρόσφατα εξαγόρασε τη διπλανή και επεκτείνεται για να φιλοξενήσει περισσότερους τουρίστες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ