Τετάρτη 27 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Μαζική απεργιακή κινητοποίηση και Γενική Συνέλευση

Η επιχείρηση κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Στιγμιότυπο από την απεργιακή συγκέντρωση στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ
Στιγμιότυπο από την απεργιακή συγκέντρωση στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ
Με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, έως και το Μεγάλο Σάββατο, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), κλιμακώνοντας τον αγώνα για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα μετά την παραδοχή της εργοδοσίας ότι κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99. Σήμερα, στις 10 π.μ., προγραμματίζουν συγκέντρωση στο κατάστημα της οδού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Χτες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία με μαζικότατη συμμετοχή, συγκέντρωση στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Ενδεικτικό των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων είναι το γεγονός ότι, στο πλαίσιο της χτεσινής 24ωρης απεργίας, δεν λειτούργησαν 34 καταστήματα από τα περίπου 40 που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα υπολειτούργησαν, ενώ και πολλά ακόμη στην υπόλοιπη Ελλάδα έμειναν κλειστά.

Μετά την απεργιακή κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι, μέσα από πολύ μαζική συνέλευση, που κάλεσε το Πανελλαδικό τους Σωματείο, αποφάσισαν συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, απαιτώντας: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης και επίδομα αδείας). Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας. Πλήρη ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας και το μέλλον των εργαζομένων.

Επίσης, ζητούν η τριμερής που έχει οριστεί για τις 9 Μάη, να επισπευστεί και να πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα, αμέσως μετά το Πάσχα, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία εκπροσώπου του υπουργείου Εργασίας. Καλούν το υπουργείο Εργασίας με τις υπηρεσίες του να σταματήσει να καλύπτει την εταιρεία και να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Ηδη σε επίσχεση έχει μπει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα καταστήματα της Πέλλας και πολλοί εργαζόμενοι από τα καταστήματα στο Βόλο. Συνολικά, η επιχείρηση λειτουργεί 131 καταστήματα και απασχολεί περισσότερους από 1.400 εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ