Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Φινάλε με εκπλήξεις, ανατροπές και εκκρεμότητες

Την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και 43ου στην ιστορία του πανηγύρισε ο Ολυμπιακός

Eurokinissi

Την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και 43ου στην ιστορία του πανηγύρισε ο Ολυμπιακός
Με αρκετές εκπλήξεις, ανατροπές και ρευστό τοπίο για μια σειρά σημαντικών θεμάτων (αδειοδοτήσεις, εκκρεμότητα με εφέσεις ΑΕΚ και Ατρομήτου) έπεσε η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League με τη διεξαγωγή της 30ής αγωνιστικής. Σε αυτήν ξεχώρισαν η ανατροπή (προς το παρόν) στη μάχη της 2ης θέσης, με τον Παναθηναϊκό να την... κλέβει στο φινάλε από την ΑΕΚ, αλλά και η κατάκτηση της 6ης θέσης από τον ΠΑΣ Γιάννενα, που τον φέρνει σε στάση αναμονής για συμμετοχή στα πλέι οφ. Χωρίς τέτοιου είδους... άγχη ο εδώ και αρκετό καιρό πρωταθλητής Ολυμπιακός κόντρα στην Καλλονή στο «Γ. Καραϊσκάκης» πραγματοποίησε τη φιέστα κατάκτησης του 43ου πρωταθλήματος.

Στην κόντρα της 2ης θέσης κερδισμένος βγήκε ο Παναθηναϊκός που νίκησε εύκολα στο «Απ. Νικολαΐδης» με 6-1 τον Πανθρακικό έχοντας ως κορυφαίο τον Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε 5 τέρματα (το άλλο ο Βιγιαφάνες). Ετσι, σε συνδυασμό με την ήττα - έκπληξη και με αναπάντεχο τρόπο (δύο αυτογκόλ) της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό με 3-0 στην έδρα του, την προσπέρασε στη βαθμολογία. Για την Ενωση πάντως εκκρεμεί η απόφαση στην έφεση που έχει υποβάλει για την ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών (για τα επεισόδια στο Περιστέρι) και εάν δικαιωθεί τότε είναι αυτή δεύτερη. Η ήττα προκάλεσε κλίμα έντασης στον «Δικέφαλο» και μετά το παιχνίδι υπήρξε έντονη αντιπαράθεση οπαδών με μέλη της αποστολής της ομάδας.

Από τους πλέον κερδισμένους του φινάλε είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα αφού νίκησε εκτός με 1-0 την Ξάνθη και κατέκτησε την 6η θέση, η οποία ενδέχεται να τον στείλει στα πλέι οφ, ανάλογα με το τι θα γίνει με την αδειοδότηση του Πανιωνίου αφού αν δεν την εξασφαλίσει (ο ΠΑΣ έχει αποκτήσει πιστοποιητικό) τότε θα πάει στα πλέι οφ.

Με σπουδαίο διπλό στη Νέα Σμύρνη, χάρη στο 1-0 επί του Πανιωνίου, έκλεισε τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα ο Ατρόμητος (και γι' αυτόν εκκρεμεί η έφεση για την αφαίρεση 3 βαθμών) ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό (μετά τη νίκη του ΠΑΣ) να τον φέρει στην... πόρτα των πλέι οφ (ακόμα και εάν πάρει τους 3 βαθμούς, ο ΠΑΣ υπερτερεί). Ωστόσο, οι Περιστεριώτες έχουν την ευκαιρία για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του Κυπέλλου.

Με ευρεία νίκη επί της Καλλονής με 5-0 συνόδευσε τη γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης κάνοντας ανατροπή νίκησε με 2-1 τη Βέροια στην έδρα του. Τέλος, στο 0-0 έμειναν Πλατανιάς και ΠΑΟΚ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 85, Παναθηναϊκός 55, ΑΕΚ 54, ΠΑΟΚ 45, Πανιώνιος 44, ΠΑΣ Γιάννενα 42, Αστέρας Τρίπολης 41, Ατρόμητος 39, Πλατανιάς 39, Λεβαδειακός 37, Παναιτωλικός 35, Ηρακλής 35, Ξάνθη 33, Βέροια 27, Πανθρακικός 17, Καλλονή 16. Σημ.: Υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ