Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Φινάλε αγωνίας για Ολυμπιακό

Σε εντελώς αντίθετη μοίρα βρίσκει τους δύο «αιώνιους», Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, το φινάλε του ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας, με τις αποστολές τους στη 14η αγωνιστική της συγκεκριμένης φάσης να απέχουν πολύ μεταξύ τους όσον αφορά τους στόχους. Εκείνος που καίγεται περισσότερο φυσικά είναι ο Ολυμπιακός που φιλοξενώντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίζει τις τελευταίες πιθανότητες για πρόκριση στα προημιτελικά, με τη νίκη του μόνο όμως να μην αρκεί, αφού ευελπιστεί και σε συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στην οκτάδα και μαθηματικά από την προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στη βαθμολογικά αδιάφορη Εφές (έχει ήδη αποκλειστεί) εκτός έδρας, ενώ η όποια αγωνία του εστιάζεται στο κυνήγι της 2ης θέσης του ομίλου, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αγωνίζεται αύριο... κρίνεται σήμερα

Μπορεί ο αγώνας του Ολυμπιακού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ να είναι αύριο, ωστόσο ουσιαστικά η τύχη του για το θέμα της πρόκρισης θα κριθεί σήμερα αφού θα διεξαχθούν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου του. Ετσι, αύριο, η ελληνική ομάδα θα γνωρίζει εκ των προτέρων εάν η νίκη της θα είναι αυτή που θα την στείλει στην οκτάδα ή δεν θα έχει καμία σημασία. Ο Ολυμπιακός για να βρεθεί στην επόμενη φάση, εκτός φυσικά της νίκης του κόντρα στη ρωσική ομάδα, χρειάζεται ένα τριπλό συνδυασμό αποτελεσμάτων. Τις νίκες των Ρεάλ (επί της Χίμκι), Λαμποράλ (επί της Μπάμπεργκ) και Ζαλγκίρις (επί της Μπαρτσελόνα), με το τελευταίο να θεωρείται και το πιο δύσκολο να συμβεί. Ουσιαστικά, από τα 16 σενάρια για τις θέσεις πρόκρισης που υπάρχουν στο φινάλε του ομίλου ο Ολυμπιακός προκρίνεται μόνο σε αυτό και ως 4ος. Αμφίβολη για αύριο είναι η συμμετοχή του Πρίντεζη, που αισθάνεται ενοχλήσεις στο πέλμα. Από την άλλη ο Λοτζέσκι έδειξε να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε και ίσως τεθεί στη διάθεση του Γ. Σφαιρόπουλου.

ΠΑΟ: Κυνηγάει το πλεονέκτημα

Με τον «αέρα» και φυσικά το λιγότερο άγχος που προσφέρει η εξασφάλιση της πρόκρισης στην οκτάδα, ο Παναθηναϊκός κόντρα στην αδιάφορη Εφές στην Κωνσταντινούπολη σήμερα θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια που υπάρχουν για το παραπάνω από την 3η θέση που έχει ήδη κατοχυρώσει. Αυτό το παραπάνω μεταφράζεται στη 2η θέση του ομίλου (η Φενέρ έχει εξασφαλίσει την πρωτιά) που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι «πράσινοι» να νικήσουν σήμερα και να ηττηθεί η Λοκομοτίβ Κουμπάν εκτός έδρας από την Νταρουσάφακα. Ωστόσο, πέραν των σεναρίων για τον τεχνικό του «τριφυλλιού», Σάσα Τζόρτζεβιτς, η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει το νικηφόρο της σερί στη διοργάνωση και για ψυχολογικούς λόγους. Από την αποστολή θα λείψουν οι Μποχωρίδης και Παπαγιάννης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ