Πέμπτη 24 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Για το καλό του ... προϊόντος

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η περίφημη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τους ιδιοκτήτες τριών εκ των τεσσάρων από τις λεγόμενες ισχυρές ομάδες του ποδοσφαίρου, με αντικείμενο τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες βδομάδες στο χώρο. Στη συνάντηση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, αναμένεται να δώσουν το «παρών» οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε ότι δεν θα προσέλθει για μια σειρά από λόγους. Μάλιστα, η πλευρά των «πρασίνων» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για ανούσια συνάντηση και ότι όσοι μετέχουν δεν έχουν πρόθεση να επιλυθούν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.

Στο διά ταύτα είναι προφανές πως κανείς δεν θα γίνει σοφότερος από τα αποτελέσματα της συνάντησης... Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που σίγουρα θα προσφέρει η συνάντηση, είναι απλά μια επικοινωνιακή εκμετάλλευση από κάθε πλευρά και για τους δικούς της λόγους. Επίσης, ακόμη πιο σίγουρο είναι πως η όποια συζήτηση υπάρξει - στη σκιά πάντα της γνωστής ενδοεπιχειρηματικής κόντρας συμφερόντων - θα αφορά μόνο τον έλεγχο σε ορισμένα «κακώς κείμενα» του «προϊόντος» ποδόσφαιρο. Ο φόβος της περαιτέρω απαξίωσής του και φυσικά της απώλειας των κερδών είναι ο μόνος λόγος (όπως έχει αποδειχθεί και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν) για τις όποιες - έστω και με πήλινα πόδια - συμφωνίες.

Την ίδια στιγμή, από πλευράς κυβέρνησης για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η ξεκάθαρη πρόθεσή της να μη συγκρουστεί με τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, οι ρίζες των οποίων βρίσκονται στα θεμέλια του σημερινού εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, που το εκμεταλλεύονται ως προϊόν και μέσο για τα κέρδη οι επιχειρηματίες και οι πολυεθνικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο υφυπουργός επιλέγει να συζητήσει για το... καλό του ποδοσφαίρου με τους επιχειρηματίες εκείνους που πριν από λίγες βδομάδες (μετά τα γεγονότα βίας στην Τούμπα στον ημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού)... κατάγγελλε ότι προκαλούν τη βία με δηλώσεις και ανακοινώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ