Πέμπτη 24 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Κόντρα στις ΗΠΑ για την πρωτιά η Εθνική

Eχοντας κάνει πλέον το τρία στα τρία μετά τη χτεσινή επικράτηση επί του Καναδά (11-4), η Εθνική γυναικών αντιμετωπίζει σήμερα τις ΗΠΑ (16.20) στο ντέρμπι για την πρωτιά του Α' ομίλου στο προ-ολυμπιακό τουρνουά πόλο που διεξάγεται στην Ολλανδία. Το αποτέλεσμα του σημερινού παιχνιδιού αναμένεται να κρίνει κατά πολύ το έργο της ελληνικής ομάδας για τον στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον Αύγουστο. Και αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης η Ελλάδα εξασφαλίζει μια αγωνιστική πριν από το τέλος της α' φάσης την 1η θέση στον όμιλό της, η οποία ενόψει των προημιτελικών της εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό μια «θεωρητικά» εύκολη ομάδα αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει την 4η του άλλου ομίλου. Οπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα αυτή τη στιγμή, το πιο πιθανό είναι να τεθεί αντιμέτωπη με τη Γερμανία, της οποίας η ελληνική ομάδα σαφώς υπερτερεί σε δυναμικότητα. Σημειώνεται πως βάσει των όσων ισχύουν στην α' φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες των δύο ομίλων που διασταυρώνονται μεταξύ τους χιαστί (1-4, 2-3) για την πρόκριση στην τετράδα που οδηγεί στο Ρίο.

Οσον αφορά το χτεσινό αγώνα κόντρα στον Καναδά οι Ελληνίδες παίκτριες όπως και στον 2ο αγώνα κόντρα στη Νότια Αφρική δεν άφησαν περιθώρια στις αντιπάλους τους έχοντας ως βασικό όπλο την πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το ημίχρονο κιόλας ουσιαστικά είχαν τελειώσει τα πράγματα αφού προηγήθηκαν με 6-0 κρατώντας ανέπαφη την εστία για δύο οκτάλεπτα. Και επιθετικά όμως οι παίκτριες του Σάκη Κεχαγιά δεν συνάντησαν κάποιο πρόβλημα και με κορυφαία σκόρερ την Ρουμπέση, που πέτυχε τα 5 από τα 11 γκολ έφθασαν στη σπουδαία επιτυχία.

Οκτάλεπτα: 4-0, 2-0, 1-2, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ: Ρουμπέση 5, Τσουκαλά 2, Αβραμίδου 1, Μανωλιουδάκη 1, Ελ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Αλόγκμπο 1, Εγκενς Μ. 1, Εγκενς Κ. 1, Γελιζάροβα 1.

  • Στα άλλα χτεσινά παιχνίδια του ομίλου είχαμε: Ισπανία - ΗΠΑ 6-8, Νότια Αφρική - Ιαπωνία 6-15. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΗΠΑ 6, ΕΛΛΑΔΑ 6, Ισπανία 4, Καναδάς 2, Ιαπωνία 2, Ν. Αφρική 0.
  • Το πρόγραμμα της σημερινής 4ης αγωνιστικής είναι: ΗΠΑ - Ελλάδα (16.20), Ιαπωνία - Καναδάς (17.40), Ισπανία - Ν. Αφρική (21.00).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ